- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 28 ianuarie 2023
sâmbătă, 28 ianuarie 2023
- Advertisement -spot_img

Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad s-a alăturat campaniei „Săptămâna fructelor și legumelor donate”

Cele mai citite

- Advertisement -

Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad au mers, vineri 25 noiembrie, la Complexul de Servicii Comunitare Nr. 2 din Bârlad pentru a dona pachete cu alimente neperisabile dar și fructe și legume, beneficiarilor complexului.

Acțiunea a făcut parte din Campania Națională „Săptămână fructelor și legumelor donate”, desfășurată în perioada 21-25 noiembrie, în cadrul Strategiei Naționale Acțiune Comunitară, din 2003 încoace.

Alimentele, legumele și fructele vor ajunge pe masa copiilor din Centrul de primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, beneficiarilor Centrului de Zi, ai Centrului pentru Victimele Violenței în Familie precum și ai centrului pentru Copii cu Tulburări de Comportament.

Într-o perioadă destul de grea din punct de vedere financiar, această donație este binevenită. Dar, mai întâi de toate, acțiunea în sine este o modalitate de încurajare a voluntariatului, de atragere a copiilor de vârste mici către activități pentru dezvoltarea empatiei cu persoanele aflate în dificultate.

În acest context, gestul elevilor, părinților, bunicilor, precum și al cadrelor didactice și conducerii Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” este lăudabil.

Sistemul Național de Acțiune Comunitară (SNAC) dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat, realizate de către elevi și cadre didactice în comunitățile locale din România, pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate.

Școala de astăzi nu mai cere individului doar cunoștințe teoretice și profesionale. Ea cere și abilitatea de a trăi împreună cu ceilalți într-o comunitate unită și solidară.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE