- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 28 ianuarie 2023
sâmbătă, 28 ianuarie 2023
- Advertisement -spot_img

Eveniment de excepție, marca Rotary Club Bârlad! Spectacol de zile mari al Teatrului de Operă și Balet din Odesa

Cele mai citite

- Advertisement -

Clubul Rotary Bârlad a fost la înălțime! Rotarienii au adus la Bârlad Teatrul de Operă și Balet din Odesa cu un spectacol excepțional, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru premierea elevilor olimpici din localitate.

Vineri, 25 noiembrie, Clubul Rotary Bârlad în colaborare cu Teatrul „Victor Ion Popa” a organizat un spectacol de muzică clasică și balet susținut de 14 artiști ai renumitului Teatru de Operă și Balet din Odesa.

Instrumentiști, soliști vocali și balerini au oferit publicului bârlădean două ore de muzică și dans de înaltă clasă. Sala Teatrului „Victor Ion Popa” a răsunat de acordurile orchestrei Teatrului din Odesa, condusă de Igor Chernetskyi, precum și de vocile a trei soliști de operă: Mariyna Naimytenko, Oleksandr Dvornitsyn și Bogdan Pauchenko.

Spectatorii au putut urmări și prestația desăvârșită a balerinilor Kateryna Kalchenko și Serhii Dotsenko. Publicul prezent la evenimentul organizat de Clubul Rotary a asistat la un concert cum rar pot fi văzute la Bârlad, savurând muzica titanilor Mozart, Puccini, Donizetti, Bizet, Gounod, Legar și alții, interpretată magistral de orchestră și soliști.

Cel care a deschis evenimentul a fost Dan Cristea, președintele din acest an al Clubului Rotary Bârlad, care a ținut să mulțumească artiștilor ucraineni pentru faptul că au acceptat să vină la Bârlad și a anunțat că scopul acestui spectacol este strângerea de fonduri pentru premierea elevilor bârlădeni care au făcut performanță la olimpiadele școlare naționale, pe lângă bucuria făcută melomanilor.

Dan Cristea a prezentat și lista cu elevii olimpici care vor fi premiați luna viitoare, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a premiilor Rotary Club. Alături de el s-a aflat și Igor Babaian, membru al Clubului Rotary din Izmail, cu care rotarienii bârlădeni au colaborat foarte bine în ultimele opt luni, în cadrul campaniilor umanitare de ajutorare a poporului ucrainean.

Igor Babaian a mulțumit colegilor rotarieni din Bârlad pentru implicarea deosebită în cadrul campaniilor umanitare, aceleași mulțumiri aducându-le și dirijorul Igor Chernetskyi.

Vizibil emoționat, muzicianul ucrainean a mărturisit că, din februarie, fiecare spectacol susținut de orchestra pe care o conduce este dedicat armatei Ucrainei, care a reușit să țină piept rușilor, cât și tuturor celor care au sprijinit poporul ucrainean greu încercat de un război nedrept.

Înainte de începerea spectacolului au fost intonate imnurile Ucrainei și României, iar spectatorii au vizionat un scurt videoclip în care poporul ucrainean își manifestă recunoștința față de cei care i-au fost și sunt alături de el în această grea perioadă din istoria sa.

Artiștii ucraineni s-au simțit foarte bine la Bârlad, au vizitat Muzeul „Vasile Pârvan” și Pavilionul „Marcel Guguianu”, au repetat pe scena teatrului înainte de spectacol și au remarcat condițiile excelente oferite de sala Teatrului „Victor Ion Popa”, așa cum erau și la ei înainte de începerea războiului.

După concert, cei 14 artiști din Odesa au coborât în foaierul teatrului, unde s-au întâlnit cu publicul, au schimbat impresii și au făcut fotografii cu organizatorii și spectatorii, nedezlipindu-se nicio clipă de drapelul Ucrainei.

Banii strânși din vânzarea biletelor vor constitui fondul de premiere a elevilor olimpici bârlădeni.

Sponsorii premiilor Rotary sunt:

AQUASERV
BIOSFARM
CONDA-TEX
CRIZANTEMA
ELIXIR
ENERGOCONSTRUCT
EVEL-H
GRANADA
HIDRAREM
INTERNATIONAL TEHNO
INTERTRADING
MATIX POWER
METALOCHIMICE
NECOPROFAM
PRINCIPAL IOAN BEBI
ROSAVIS
SUPRAGRID
TEHNOCONSULT
URBAN PROJECT
VIADA
- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE