- Advertisement -spot_img
luni, 28 noiembrie 2022
luni, 28 noiembrie 2022
- Advertisement -spot_img

Școala „George Tutoveanu” din Bârlad și-a omagiat patronul spiritual

Cele mai citite

- Advertisement -

Cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” din Bârlad au omagiat patronul spiritual al instituției, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea poetului George Tutoveanu.

Sâmbătă, 19 noiembrie, la mormântul lui Tutoveanu, din Cimitirul „Eternitatea”, mormânt îngrijit de școala ce îi poartă numele, a avut loc de la ora 14 o slujbă de pomenire.

După ceremonialul religios, la care au participat, alături de profesori și elevi, și dr. Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene, dar și prof. Andrei Huiban, inspector școlar general adjunct, a avut loc și un scurt moment artistic. Sub îndrumarea bibliotecarei Liliana Năstase, elevi ai școlii au recitat poezii din creația poetului omagiat.

În aceeași zi, între orele 10 și 12, la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a concursului interjudețean de matematică „Stroe S. Belloescu”.

La concursul organizat impecabil au participat 211 elevi din județele Vaslui, Iași, Galați și Vrancea. Au fost prezenți reprezentanți ai ISJ Vaslui, ai Societății de Științe Matematice din România, precum și ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, respectiv Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, la ora 17, la Biblioteca „Stroe S. Belloescu”, unde au fost acordate 78 de premii, dintre care 14 mențiuni și premii constând în cărți, puse la dispoziție de Societatea de Științe Matematice din România.

Profesoara Mihaelia Lungu, directoarea Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu”, precum și prof. dr. Loredana Stoian, director adjunct al unității școlare, au ținut să mulțumească tuturor participanților la aceste activități, elevi, profesori și invitați speciali.

Luna viitoare, școala care și-a omagiat patronul spiritual la sfârșitul săptămânii trecute va organiza un alt eveniment. Pe 4 decembrie se vor împlini 42 de ani de la inaugurarea Școlii nr. 11, devenită Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, o unitate de top în rândul școlilor gimnaziale din oraș.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE