- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Eveniment organizat sub egida Senatului României, dedicat dreptului la viață și la educație

Cele mai citite

- Advertisement -

3000 de școlari și preșcolari au participat astăzi, între orele 15-18.30, la Sala Polivalentă din București la festivalul-spectacol cu titlul „E dreptul meu la viată si Educație & Siguranța mea este esențială”. Evenimentul artistic este parte a proiectului cu același titlu și este organizat de Consiliul Municipal al Elevilor București, Senatul României și Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului „Pro Legis”.

La acest eveniment, organizat sub egida Senatului României, a participat și senatoarea Gabriela Crețu, atât în calitatea sa de parlamentar, dar și în calitate de vicepreședintă a FICE România, primul ONG din țară dedicat protecției copiilor aflați în dificultate.

„Vă salut pe toți,  copii între 3 și 89 de ani! Ca să fiți aici și să vă implicați într-un asemenea proiect, toți, și adulții,  ați păstrat în suflet un dram de copilărie!

Suntem în Sala Polivalentă!  Aici s-au ținut nenumărate evenimente culturale si sportive. În aceasta sală, au fost campionii, au fost cei mai buni!

Vreau să vă spun că în seara aceasta veți fi mai buni, mai admirați și mai iubiți decât toți cei care au mai defilat vreodată pe aceasta scenă!

Pentru că sunteți talentați, dar mai ales pentru că luptați pentru o cauză nobilă – luptați pentru drepturile voastre, cu armele pașnice ale artei.

Mai e un motiv! Să știți că veți fi admirabili pentru că  sunteți cei mai fericiți copii și tineri din lume. Asta, pentru că trăiți în pace! Doar un moment să ne gândim la toți acei copii care nu au dreptul si bucuria de a cânta sau nu pot merge la școală pentru că nu mai au școli; nici măcar dreptul la viață nu îl au cei care sunt victime ale deciziilor celor adulți. Mă gândesc la copiii care știu ceea ce nimeni nu ar trebui vreodată să știe – știu ce înseamnă războiul, ocupația, teroarea, foamea, să îți pierzi pe cei dragi și  să rămâi singur.

Si voi întâmpinați pericole – tentația de a încerca droguri, tutun, alcool, hărțuirea, pentru că sunteți prea mici, prea grăsuți, prea tăcuți… Aveți, poate, greutăți în familie care vă împiedică să fiți cei mai buni la școală.  Împotriva acestor probleme ne-am unit forțele ca să luptam, fiecare cu mijloacele sale.”, a transmis, celor prezenți la spectacolul de la Sala Polivalentă, senatoarea Gabriela Crețu.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE