- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Inventatorul bârlădean Cristian Albu, premiat cu argint la Concursul Internațional de Inventică „Euroinvent”

Cele mai citite

- Advertisement -

Remarcabil! A participat pentru prima dată la un concurs de inventică și a fost recompensat cu medalia de argint. Bârlădeanul Cristian Albu a impresionat juriul Concursului Internațional de Inventică „Euroinvent”, desfășurat între 6 și 8 iunie la Iași, cu proiectul „Foldable Aerodynamic wing with roof function for cars”.

Acesta se referă la folosirea în totalitate sau parțial a acoperișului unei mașini pentru generarea forței de apăsare la sol în cel mai avantajos punct, centrul mașinii. Invenția îmbunătățește stabilitatea și manevrabilitatea mașinii la viteze crescute.

Cristian Albu, de profesie inginer economist, actualmente proprietarul unui service de telefoane mobile, este pasionat de multă vreme de inventică. Medalia de argint primită la Concursul „Euroinvent”, competiție în care a ajuns după o selecție riguroasă, reprezintă pentru el o recunoaștere personală, dar și o oportunitate de a aduce în atenția publicului importanța și potențialul inventatorilor și invențiilor în societatea noastră.

„Medalia pe care am primit-o pentru invenția cu care am participat la Concursul Internațional de Inventică <<Euroinvent>> reprezintă recunoașterea muncii mele de cercetare. Am avut ocazia, zilele trecute, la Iași, să descopăr o lume a inventatorilor, în care toți se ajutau, se bucurau și dădeau dovadă de un fair-play incredibil. A fost un eveniment în care nu am simțit că e vorba de concurență. M-am simțit inclus în această lume a inventatorilor, cu care vreau să iau contact cât mai des.”, a declarat Cristian Albu, pentru Puls24.ro

„Euroinvent” 2024 a reunit anul acesta inventatori din 33 de țări, care au prezentat în total 650 de proiecte. Printre țările reprezentate a fost și Republica Moldova, acolo unde a ajuns și medalia de aur.

Inventatorul bârlădean are în lucru alte două proiecte, despre care nu ne-a dat detalii deocamdată, însă a promis că ne va vorbi despre ele la momentul potrivit.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE