- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Preșcolarii din trei sate ale comunei Puiești vor avea din toamnă o nouă grădiniță la Ruși

Cele mai citite

- Advertisement -

Încă un proiect de infrastructură școlară, finalizat în comuna Puiești. La începutul anului școlar 2024-2025, preșcolarii din satele Iezer, Gâlțești și Ruși vor învăța într-o grădiniță nouă, ce urmează a fi recepționată în câteva săptămâni.

Noua grădiniță, construită lângă Școala I-IV din Ruși, are o capacitate de 45 de locuri. Sediul cuprinde trei săli pentru grupele de preșcolari, cabinet medical și izolator, vestiare și grupuri sanitare pentru copii și personal, cancelarie, centrală termică, magazie și spațiu tehnic, toate într-o clădire cu demisol și parter, cu o suprafață de 376 mp.

Lucrările demarate în anul 2022, executate de o firmă din Ivești, sunt aproape de final. Valoarea investiției, finanțată prin PNDL 2, este de aproximativ 2,456 milioane lei.

Cezar Vasile TICU – primarul comunei Puiești

„Așa am promis încă din primul mei mandat, că împreună cu consilierii voi acorda o atenție deosebită infrastructurii școlare. Iată că, din toamnă, copiii de grădiniță din satele Iezer, Gâlțești și Ruși, care până acum au învățat în clădirea Școlii cu clasele I-IV din Ruși, își vor putea desfășura activitatea într-un spațiu nou, modern, dotat cu tot ce trebuie. Cu fonduri din PNDL2 am reușit în doi ani să ridicăm o grădiniță nouă la Ruși, cu un sediu potrivit pentru procesul educativ din acest secol, atât pentru preșcolari, cât și pentru educatori. Mă bucur că am reușit să realizăm și acest obiectiv școlar, pentru că este aproape finalizat, și că astfel am putut să mă țin de cuvânt. Educația este foarte importantă, iar preșcolarii trebuie să beneficieze de condiții optime, indiferent că sunt la sau la oraș, pentru că numai prin educație acești copii vor avea mari șanse să reușească în viață. Mulțumesc tuturor celor care m-au votat în 9 iunie, pentru că au avut încredere pentru încă un mandat și vreau să fie convinși că nu-i voi dezamăgi. Voi face tot ce pot pentru a ridica și mai mult comuna Puiești.”, a declarat Cezar Vasile Ticu, primar reconfirmat în funcție, cu peste 70% din numărul voturilor.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE