- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
vineri, 14 iunie 2024
vineri, 14 iunie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ziua Porților Deschise, ocazie pentru a descoperi universul copiilor cu dizabilități de la „Casa Esme” Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

Zi specială, la „Casa Esme” din Bârlad. Ieri, 22 mai, a fost Ziua Porților Deschise la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități „Casa Esme”. Micuții beneficiari alături de părinții lor, au fost acolo și s-au putut întâlni cu membrii din comunitate care au vrut să-i cunoască.

„Casa Esme” și-a deschis porțile pentru reprezentanții comunității care doresc să afle mai multe despre activitatea centrului, despre nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități de intelect și despre ce poate face fiecare dintre noi pentru a avea o activitate pro-activă.

„Este o zi specială pentru noi, dar foarte importantă pentru a suda și mai mult conexiunile cu partenerii. Am invitat la activitate reprezentanți ai DAS din Primărie, ai DGASPC, consilieri școlari, profesori de sprijin, pentru că dorim să consolidăm parteneriatul pe care îl avem cu școlile. Cea mai mare parte dintre copiii noștri ajung în sistemul de învățământ sau sunt deja în acest sistem. Ziua de astăzi este o oportunitate pentru întărirea colaborării cu instituțiile a căror activitate interferează cu activitatea noastră, în beneficiul copiilor cu dizabilități.”, a declarat Loredana Dobrin, psiholog la „Casa Esme”.

Centrul de Zi „Casa Esme” s-a deschis în anul 2005, cu sprijinul exclusiv al Fundației „Myosotis” din Marea Britanie. A ajutat substanțial comunitatea bârlădeană, iar acum are o contribuție ceva mai redusă. Centrul funcționează cu subvenția de la bugetul de stat și cu sprijinul Consiliului Local, dar și a unor sponsorizări ocazionale.

Banii ajung aproape la limită pentru plata utilităților și a angajaților. Personalul centrului, care se ocupă de ei 43 de copii ce beneficiază de terapii speciale la „Casa Esme”, este format din șase terapeuți și o îngrijitoare.

Terapiile sunt asigurate de un asistent social, un educator specializat, doi psihologi și doi psihopedagogi, din care unul are și competență în logopedie.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE