- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
vineri, 14 iunie 2024
vineri, 14 iunie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

DNA cercetează, Boroș premiază. Teatru absurd, la Bârlad, de Ziua Poliției Locale

Cele mai citite

- Advertisement -

Scene greu de tolerat, pentru bârlădenii care urmăresc zilnic evoluția evenimentelor din instituțiile publice. Aflat în plină campanie electorală, primarul Dumitru Boroș a simțit nevoia de a sărbători anul acesta, pe 21 mai, Ziua Poliției Locale.

O asemenea întâlnire cu vajnicii polițiști locali a mai avut loc acum patru ani, între timp primarul uitând de această zi, de care și-a amintit brusc, cu câteva zile înainte de alegerile locale. A organizat o activitate cu acest prilej la Cinematograful „Victoria”, în cadrul căreia a premiat conducerea Poliției Locale, precum și pe cei mai merituoși polițiști locali ai anului 2023.

Mai exact, a edilul a premiat o instituție în care au descins procurorii DNA anul trecut și care este cercetată pentru fapte penale grave. Ca să fie cât mai convingător în fața electoratului, primarul a chemat în ajutor și reprezentanții armatei, prezenți pentru prima oară la o activitate dedicată Zilei Poliției Locale.

După activitatea de premiere a Poliției Locale, aflată sub lupa DNA, a avut loc o masă festivă la restaurantul de la Prodana. Invitații au avut la meniu ciorbă și friptură, stinsă cu un pahar de vin, cum se obișnuiește la zile speciale.

Marți, 21 mai, în sala mică a Cinematografului „Victoria”, de Ziua Poliției Locale, au fost prezenți aproape toți polițiștii locali, în frunte cu Vasile Chelaru, primarul Dumitru Boroș, dar și reprezentanți ai armatei și un singur consilier local, Gigel Zugravu.

Vasile Chelaru și polițiștii locali care s-ar fi remarcat în mod special în activitățile desfășurate anul trecut au primit „Distincția de Excelență”, diplome și un volumul „Bârladul în oglinda timpului”, tipărit recent de Primărie.

După eveniment, pe pagina de Facebook a Primăriei a fost postat un comunicat care a stârnit reacții din partea unor consilieri locali, dar și a bârlădenilor care cunosc câte ceva despre administrația locală.

În comunicatul intitulat „Poliția Locală Bârlad, la ceas aniversar și la Raport”, primarul explică bârlădenilor că, prin vocea directorului executiv Vasile Chelaru, a fost prezentat edilului și consilierilor locali Raportul de activitate pe anul 2023.

De când Raportul de activitate al Poliției Locale trebuie să fie prezentat în fața polițiștilor locali și a invitaților? Deși legea spune că Raportul de activitate al Poliției Locale trebuie prezentat o dată la trei luni în fața Consiliului Local, acesta nu a fost făcut cunoscut niciodată, cu toate că a fost solicitat insistent de către consilierul independent Bogdan Sârbu și de către unii consilieri PSD, care au fost ignorați.

Pe pagina de Facebook a Primăriei se precizează că Raportul a fost prezentat în fața consilierilor locali, când, de fapt, în sală a fost prezent un singur consilier local, respectiv Gigel Zugravu.

Așadar, primarul i-a oferit distincția de excelență lui Vasile Chelaru, o persoană controversată și un director cercetat de DNA, ce ar putea fi trimis în judecată în următoarea perioadă.

Se specifică în comunicat că Poliția Locală a devenit prima instituție publică locală care își completează biblioteca cu un astfel „manuscris”. Au vrut să spună „exemplar”, probabil. Manuscrisul a rămas la autoarea albumului, consiliera personală a primarului.

Este trist și că în această activitate pur electorală au fost atrași și reprezentanții armatei.

Iată conținutul integral al acestui comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei:

„Poliția Locală Bârlad, la ceas aniversar și la Raport!

În urmă cu 14 ani a luat ființă Poliția Locală, a cărei zi aniversară a fost stabilită data de 21 mai. La Bârlad, de ziua instituției pe care o reprezintă, polițiștii locali, prin vocea directorului executiv Vasile Chelaru, au profitat de ocazie și i-au prezentat primarului Dumitru Boroș și consilierilor locali Raportul de activitate pe anul 2023.

Analiza activității de anul trecut a avut loc la sala marea a Cinematografului „Victoria”, unde, preț de mai bine de o oră, fiecare aspect al lucrărilor realizate de polițiștii locali a fost adus la cunoștință publică.

Concluzia i-a aparținut primarului Dumitru Boroș: „Trebuie să recunosc că, în special în ultimii patru ani, ați demonstrat că putem lucra împreună din ce în ce mai bine. Practic, am evoluat și observ, tot mai des, că reușiți să vă bucurați de încrederea celor în slujba cărora suntem cu toți: cetățenii municipiului Bârlad. Vă felicit, vă asigur de aprecierea mea și vă îndemn să fiți în continuare mândri de haina pe care o purtați, în ciuda celor care aleg să vă critice, neștiind ce presupune munca pe care o faceți, alături de sacrificiile pe care aceasta le implică. La mulți ani, dragi colegi, alături de familii și de comunitatea pentru care lucrați!”.

Pentru rezultatele muncii sale, personalul Poliției Locale a primit din partea primarului Dumitru Boroș „Distincția de Excelență”, precum și un exemplar al albumului-document „Bârladul, în oglinda timpului”. În acest fel, Poliția Locală Bârlad a devenit prima instituție publică locală care își completează biblioteca cu un astfel de manuscris. La ceas de sărbătoare, polițiștii locali care anul trecut s-au remarcat în activitate au primit diplome aniversare.

Aprecieri pentru polițiștii locali au sosit și din partea Garnizoanei Bârlad, care a fost reprezentată de lt. col. Adeline Arghire, comandantul Unității Militare 01411, lt. col. Florin Ignat, comandantul Unității Militare 01476 și col. Mihai Calinciuc, locțiitorul comandantului Garnizoanei Bârlad. Cei trei i-au înmânat directorului executiv Vasile Chelaru distincții de apreciere pentru activitatea prestată în slujba comunității locale.”

- Advertisement -spot_img

Alte articole

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE