- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, câștigătoarea unui premiu de 10.000 lei la Proiectul-concurs CarteTeca

Cele mai citite

- Advertisement -

Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad își va mări semnificativ fondul de carte al bibliotecii, după ce s-a clasat pe locul III la Proiectul-concurs CarteTeca, obținând suma de 10.000 de lei.

Banii se vor transforma în donație de cărți ce vor ajunge în biblioteca școlii. Titlurile vor fi alese de către reprezentanții școlii conform nevoilor specifice și vor fi asigurate de către Libris SRL cu sprijinul Organizației Salvați Copiii România și al Companiei Qualis.

Proiectul-concurs CarteTeca a început pe 17 octombrie și a cuprins două etape. În prima etapă au fost acordate opt premii a câte 10.000 lei fiecare, școlile câștigătoare fiind desemnate în urma obținerii unui număr cât mai mare de voturi din partea susținătorilor (elevi, profesori, părinți, prieteni ai școlii). În această etapă s-au înscris doar 251 de școli, Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” clasându-se pe locul 12 cu un număr de 2478 de voturi.

În etapa a doua în care au intrat 452 de școli, un juriu format din reprezentanții organizatorilor a evaluat răspunsurile oferite la întrebările incluse în formularul de înscriere. La jurizare, cel mai mult au cântărit activitățile propuse pentru încurajarea lecturii și impactul acestor activități în comunitate.

Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” s-a clasat în această a doua etapă pe locul III.

„Pe 17 octombrie 2022, Libris.ro și Organizația Salvați copiii au dat startul celei de-a patra ediții a Proiectului CarteTeca, proiect prin care au oferit 50 de premii în valoare totală de 250.000 lei pentru dotarea bibliotecilor școlare din România. Pentru înscriere în proiect fiecare școală trebuia să completeze un formular de înscriere complex. Printre cele 460 de școli înscrise s-a aflat și Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad (din județul Vaslui s-au înscris 7 școli). Suntem onorați că am câștigat acest premiu și suntem bucuroși că vor ajunge în biblioteca noastră cărți în valoare de 10.000 de lei, pe care le vom comanda în funcție de nevoile noastre. Este al doilea premiu câștigat de Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” în ultimele cinci luni pe baza participării la programe-concurs organizate de diferite organizații nonguvernamentale, după premiul de 25.000 lei transformat în 10 laptopuri performante oferite de Organizația Narada în luna august 2022.”, a declarat prof. Georgel Bradu, directorul Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE