- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rușinos! Catacombe pe post de spații comerciale, în centrul Bârladului

Cele mai citite

- Advertisement -

În secolul XXI, la Bârlad, se face comerț în condiții greu de imaginat. Se întâmplă în centrul orașului, într-un spațiu comercial aflat sub ochii Primăriei. Magazinul Materna, cum se numea în urmă cu peste 30 de ani, când construcția era îngrijită și vitrinele amenajate profesionist, a devenit o ruină.

Spațiul, aflat în proprietatea SC Paloda, a fost închiriat mai multor societăți, ai căror patroni iau în calcul renunțarea la contract. Mărfurile, în special îmbrăcăminte, sunt cele care mai maschează degradarea masivă a clădirii și instalațiilor.

Locatarii blocului la al cărui parter se află această catacombă sunt îngrijorați că oricând s-ar putea produce un incendiu din cauza infiltrațiilor de la instalația de apă, care ar putea declanșa un scurtcircuit cu urmări dramatice.

Unii locatari au trimis redacției Puls24.ro câteva fotografii care nu mai au nevoie de comentarii, prin care trag un semnal de alarmă asupra situației care persistă de foarte mult timp și care s-ar putea transforma într-un dezastru.

Oamenii spun că i-au invadat șobolanii, țânțarii și alte insecte, mirosuri greu de suportat, dar cel mai mult se tem că vor lua foc și vor ca municipalitatea să ia măsuri. Cum spațiul aparține unei societăți private, problema nu este direct a Primăriei. Conducerea Asociației de proprietari ar trebui să discute cu reprezentanții societății care deține spațiile respective și să găsească o soluție pentru rezolvarea situației care a ajuns într-un punct critic.

Primăria ar putea să amendeze societatea, ceea ce nu e o soluție, dar ar putea să se implice prin medierea unei întâlniri între Asociația de proprietari și societatea care deține spațiul și să găsească o soluție rapidă pentru reabilitarea imobilului și crearea condițiilor de securitate pentru vânzători și clienți, dar și pentru asigurarea unui aspect civilizat al fațadei.

Chiriașii nu au nicio putere, pentru că, deși și-au spus ofurile, proprietarul nu i-a ascultat, nu a micșorat chiriile, dimpotrivă, le-a majorat anual cu rata inflației.

După zeci de ani, proprietarul a înlocuit doar câteva geamuri sparte, despre care s-a mai scris în presa locală. Spațiul alăturat, care aparține aceleiași societăți și care, de asemenea, devenise un focar de infecție, a fost închis și, teoretic igienizat, în realitatea punându-se niște cartoane în loc de geamuri, care să ascundă hidoșenia de la parterul și etajul clădirii.

Mulți ocolesc aceste magazine, de ani buni, tocmai din cauza mirosului de mucegai sau canalizare, iar unii chiriași au renunțat la spații întrucât lipsa condițiilor civilizate, în care să-și poată desfășura activitatea de comerț, a dus la scăderea drastică a clientelei.

În magazinul de odinioară, „Materna”, acum degradat masiv, au mai rămas destui comercianți, având în vedere că este singura lor sursă de venit. Cam așa arată zona comercială din centrul orașului, pe care primarul Boroș îl reînnoiește de câțiva ani.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

1 COMENTARIU

  1. Mie mi plac vanzatoarele de chiloti din zona garii. Te trezesti cu ele in spatele tau, sa nu cumva sa le furi marfa pe care sta praful! Vai de instruirea lor, n am mai calcat in magazinele lor de rahat de vreo 8 ani. Am intrat si m am simtit potential hot. Ca asa stiu proastele de la Barlad. Isi apara praful si marfa de 2 lei :)))))))))))))))))))) Doamnele de la gara, simtiti-va! Nu vrea nimeni marfa voastra de kkt! Avem mall uri, avem online, avem ce cumpara! O clienta scarbita de nesimtirea voastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE