- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
duminică, 19 mai 2024
duminică, 19 mai 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Românii vor avea Ziua Națională de Curățenie

Cele mai citite

- Advertisement -

Demersuri pentru oficializarea Zilei Naționale de Curățenie. Marți, 16 aprilie, a fost depusă la Senatul României o inițiativă legislativă pentru introducerea în legislația națională a Zilei de Curățenie Națională.

ONG-ul „Let’s Do It Romania” a marcat acest moment printr-o acțiune de curățenie și o conferință de presă organizate împreună cu domnul senator Tánczos Barna, la primele ore ale dimineții, în Parcul Operei la intersecția bulevardelor Calea Plevnei cu Știrbei Vodă. La eveniment a participat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Inițiativa are ca scop: consolidarea legislației în domeniul protecției mediului, limitarea răspândirii zonelor cu deșeuri depozitate ilegal, promovarea implicării civice, promovarea educației în domeniul protecției mediului și gestionării corecte a deșeurilor, promovarea responsabilității pentru copii.

„Cu prilejul Zilei de Curățenie Națională, Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile centrale și locale, precum și instituțiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora ”pot organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care sã fie promovate bune practici în privința acțiunilor de curățare a mediului și a importanței păstrării unui mediu curat”, potrivit proiectului depus!  încă din anul 2010 proiectul național Ziua Națională de Curățenie – Curățenie în toată țara într-o singura zi, împreună cu peste 2.400.000 voluntari ce au ajutat ca România sa fie o țară mai curată. În ultimii doi ani, marcarea evenimentului s-a bucurat de un succes remarcabil în județul Vaslui, deoarece am reușit să mobilizăm un număr foarte mare de voluntari (5000 voluntari/campanie), cu ajutorul cărora am reușit să ecologizam arealele naturale ale localităților vasluiene.”, a declarat Constantin Cîrjan, coordonator județean al Asociației „Let’s Do It Romania”.

În curând, această inițiativă se va transforma într-o zi națională care va fi marcată nu doar de către ONG-ul „Let’s Do It Romania”, ci de către toate instituțiile publice și toți românii.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE