- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Reiser renaște din propria cenușă? Va primi din nou în administrare străzile și drumurile din Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

După trei ani în care nu a mai avut în administrare drumurile și străzile din Bârlad, începe să răsară soarele și pe strada societății LDP Reiser SA. Norii negri s-au risipit odată cu arestarea lui Daniel Buzamăt, care l-a trădat pe Boroș pe vremea când primarul dorea să devină șeful liberalilor din județ.

Situația s-a schimbat și, dintr-odată, SC Reiser a devenit perfectă pentru a se ocupa de administrarea străzilor și trotuarelor din Bârlad, pe care le va gestiona prin încredințare directă.

S-a realizat și un studiu de oportunitate pentru fundamentarea modalității de gestiune a Serviciului public de administrare a drumurilor străzilor din Bârlad, studiu care a fost supus spre aprobare, ieri, Consiliului Local.

Concret, în cel mai scurt timp, SC Reiser se va ocupa de repararea străzilor și trotuarelor din oraș, de buna întreținere a lor. Stația de mixturi asfaltice a Reiser, care are o capacitate de 10 tone pe oră, permite asigurarea materialului necesar pentru plombări.

În dotarea SC Reiser însă există și un utilaj cumpărat cu peste 800.000 lei, pe vremea când Daniel Buzamăt nu-l supărase pe Boroș trecând în tabăra lui Tătaru, utilaj care stă părăsit de mai bine de trei ani.

El ar putea fi folosit la lucrări de asfaltare, doar cu condiția ca stația de mixturi asfaltice să se dezvolte și să ajungă la o capacitate de 40 de tone pe oră, altfel utilajul va rugini în curtea societății.

Concluzia studiului de oportunitate aprobat ieri în ședința Consiliului Local este că societatea Reiser este pregătită din punct de vedere al dotării cu utilaje, este eficientă din punct de vedere economic, în vederea realizării unui raport calitate/preț cât mai bun.

Realitatea este că după ce contabila Bolgar și-a dat demisia, societatea a rămas fără contabil, în schimb are femeie de serviciu plătită cu salariu de profesor. E adevărat, însă, că e cam gol contul societății și că furnizorii își așteaptă banii, dar și că societatea are de încasat bani pentru lucrări efectuate.

Reiser este condusă de un director interimar, pentru cinci luni, care va trebui să gestioneze cât mai bine activitatea societății, pentru a face profitabilă.

Proiectul privind aprobarea studiului de oportunitate a trecut cu majoritate de voturi, singurul vot împotrivă fiind al consilierului independent Bogdan Sârbu.

În intervenția sa din ședința Consiliului Local, acesta și-a exprimat neîncrederea în capacitatea Reiser de a administra corespunzător drumurile și străzile din oraș, având în vedere că și Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, de care se ocupă de mai bine de un an, s-a soldat cu un real eșec.

La finalul intervenției, consilierul independent Bogdan Sârbu a concluzionat că prin actuala conducere, care de fapt este cea veche, SC Reiser nu poate să managerieze nimic.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE