- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

La Puiești a fost recepționat noul pod peste râul Tutova, o investiție PNDL

Cele mai citite

- Advertisement -

Locuitorii satului Puiești au acum un pod nou din beton armat precomprimat, construit prin PNDL măsura „Modernizarea satului românesc”. Lucrările au început în septembrie 2020, au fost finalizate anul acesta în septembrie, iar recepția lucrării a fost făcută luni, 6 noiembrie. Valoarea investiției este de 3.070.963 lei.

Podul vechi se afla într-o stare avansata de degradare si avea o lățime de doar 3 metri, și a fost construit de oamenii din sat după Revoluție, fiind cunoscut ca Podul Obștei construit fiind de oamenii din sat. Lățimea totală a podului actual este de 10,2 metri, iar lungimea de 30,1 metri.

„Ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție, construirea unui pod nou, din beton armat, peste râul Tutova. Vechiul pod, construit în urmă cu peste 30 de ani, era foarte degradat dar și subdimensionat. Analizând situația din teren, proiectul tehnic a cuprins proiectare pentru construirea unui pod nou din beton armat precomprimat peste râul Tutova, în localitatea Puiești, comuna Puiești, județul Vaslui, dimensionat astfel încât să respecte STAS-urile si normativele în vigoare. Lucrările au urmărit respectarea specificațiilor tehnice din proiect și din normele tehnice de execuție, lucrările fiind realizate în bune condiții. S-au respectat prevederile din autorizația de construire, precum și avizele/acordurile și condițiile de execuție impuse de autoritățile competente. Executarea lucrărilor s-a realizat în conformitate cu prevederile contractului de lucrări de execuție, ale documentației de proiectare, ale documentației de execuție si ale reglementărilor specifice, cu respectarea cerințelor fundamentale. Proiectantul consideră că lucrările au urmărit respectarea specificațiilor tehnice din proiect, din dispozițiile de șantier și din normele tehnice de execuție, lucrările fiind realizate în bune condiții.”, a declarat Cezar Vasile Ticu, primarul comunei Puiești.

Analiza documentelor ce au stat al baza acceptării calitative (buletine de analiză, buletine de încercări etc.), prezența proiectantului la lucrare ori de câte ori a fost necesar pe perioada desfășurării lucrărilor, precum și procesele verbale de control ale statului în faza determinantă, au condus proiectantul la următoarea concluzie: „La obiectivul de investiție <<REALIZARE POD SAT PUIEȘTI, COMUNA PUIEȘTI, JUDEȚUL VASLUI>>, lucrările au fost executate în conformitate cu proiectul și detaliile de execuție, în concordanță cu specificațiile din caietele de sarcini si dispozițiile de șantier precum și normativele, standardele, procedurile tehnice și tehnologice de execuție, procedurile de asigurare a calității execuției.

Proiectantul a considerat că execuția proiectului s-a desfășurat în bune condiții, cu respectarea prevederilor din caietele de sarcini, respectiv exigențele esențiale conform Legii 01 privind calitatea în construcții, în termenele prevăzute în graficul de execuție prezentat, lucrările executate corespunzând din punct de vedere al calității, putând fi recepționate de către beneficiar.

 

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE