- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Grevă de avertisment, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

Treizeci de medici dar și asistenți medicali, membri ai Sindicatului Solidaritatea Sanitară, au organizat o grevă de avertisment, astăzi, în fața unității sanitare din Bârlad. Aceștia s-au alăturat membrilor sindicatelor afiliate Federației Solidaritatea Sanitară din România, care au protestat astăzi între orele 12 și 13, pentru respectarea drepturilor salariale.

Această acțiune de protest este o formă de exprimare a nemulțumirii față de refuzul guvernanților de a onora revendicările angajaților din sănătate, pe primul loc aflându-se modalitatea de recompensare a participării la asigurarea continuității serviciilor medicale

Principalele revendicări ale sindicaliștilor din Sănătate sunt:

– creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de angajați din Sănătate cu cel puțin 25% pentru anul 2024,

– acordarea integrală a drepturilor salariale prevăzute de legea 153/2017, incluzând raportarea coeficienților de ierarhizare la salariul minim pe economie aflat în plată, raportarea sporurilor la salariul aflat în plată, plata gărzilor cu tariful orar al normei de bază, acordarea indemnizației de hrană prin raportarea la salariul minim pe economie aflat în plată.

– adoptarea proiectului de lege a salarizării (Anexa pentru sănătate) negociat cu Ministerul Sănătății în forma stabilită cu partenerii sociali și aplicarea grilelor de salarizare stabilite prin raportare la salariului minim pe economie aflat în plată.

– finalizarea negocierii clauzelor, procedurilor și anexelor conform obligațiilor convenite în Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector Sănătate 2023-2025, incluzând transpunerea și aplicarea Anexei nr. 13.

– adoptarea măsurilor de creștere a calității vieții profesionale a angajaților din sănătate și de creștere a calității actului medical, acestea incluzând măsuri precum recunoașterea îndeplinirii anticipate a stagiului de cotizare, introducerea conciliatorilor specializați în conflictele individuale de muncă din sectorul sănătate, echivalarea competențelor asistentelor medicale absolvente de postliceală.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

4 COMENTARII

 1. Avem aici reprezentarea NESIMTIRII!
  Sunt oameni care sunt platiti regeste, doctori posetari, plimbati peste tot in lume, hamesiti, fara obligatii, ci doar cu drepturi pe care semenii lor nu le au.
  Dna Dr Miha…., ce va lipseste?
  O poseta de 10 mii de euro?
  Dl Dr Ciobo…., ce va lipseste?
  O prospatura?

 2. La ce ti trebuie bani mai multi Ciobotaru, crezi ca -ti cade vreo infirmiera la asternut?
  Si ce-ai facut ca sa-i meriti? I ai pupat in c pe ferau si boros sa ajungi sef de sectie si te-ai plimbat cu manechinul la resuscitat sa te dai mare oengist pe la educatoarele divortate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE