- Advertisement -spot_img
luni, 28 noiembrie 2022
luni, 28 noiembrie 2022
- Advertisement -spot_img

De cinci zile, DAS Bârlad a rămas pe întuneric. Angajații Primăriei au rămas fără cuvinte când au aflat motivul

Cele mai citite

- Advertisement -

Neglijență. De cinci zile, sediul Direcției pentru Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad este debranșat de la rețeaua electrică. Angajații nu și-au putut face treaba la serviciu, unii fiind nevoiți să-și ia unitățile de calculator acasă, pentru a lucra după program, iar alții să meargă în birouri din sediul Primăriei pentru a-și putea îndeplini sarcinile de serviciu.

Sunt lucrări cu termen, care trebuie predate la timp, este sfârșit de lună și trebuie întocmite statele de plată. În plus, trebuia predată către AJPIS situația privind ajutoarele pentru încălzire.

Angajații de la DAS stau pe întuneric și în frig dintr-un motiv ce pare de necrezut când este vorba despre o instituție publică. Primăria nu are niciun contract încheiat cu o firmă de furnizare a energiei, de doi ani, de când Direcția s-a mutat în imobilul de pe Bulevardul Epureanu.

Primăria a omis să încheie contract pentru furnizarea energiei la locul de consum respectiv, după ce vechiul proprietar a vândut municipalității imobilul. În tot acest timp, DAS a beneficiat de curent electric, deși nu exista contract pentru acest loc de consum, Primăria neplătind nimic pentru energia consumată.

În urma verificărilor, constatându-se că Primăria nu are contract de furnizare a energiei pentru imobilul de pe Bulevardul Epureanu, Delgaz Grid a deconectat sediul DAS de la rețeaua electrică, vineri 18 noiembrie.

Întrebarea care apare este cum de niciun angajat nu a sesizat că Primăria nu primește facturi pentru energia consumată la sediul DAS? Nimeni din contabilitate nu a observat lipsa acestor facturi, nu pentru o lună, două, ci pentru doi ani.

Pentru buna desfășurare a activității de la DAS, Primăria va trebui sa găsească urgent o modalitate de a se reconecta rețeaua de energie electrică, găsind un furnizor. Asta înseamnă un contract ce nu va putea fi încheiat decât după ce va plăti întreg consumul indicat de contor, la prețul pieței.

Adică vreo câteva zeci de mii de lei, exact ce îi lipsea Primăriei în această perioadă în care edilul îndeamnă la economie la utilități. Rămâne de văzut cum se va descurca în această situație fără precedent în instituție, astfel încât în cel mai scurt timp problema alimentării cu energie să fie rezolvată.

Angajații nu pot să-și desfășoare corespunzător activitatea, mutându-se cu unitățile și dosarele prin alte birouri din Primărie, iar oamenii care vin cu probleme la DAS nu pot fi trimiși în fiecare zi acasă, unii dintre ei având probleme urgente.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE