- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
luni, 13 ianuarie 2025
luni, 13 ianuarie 2025
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Cum poți să fii amendat chiar dacă ai plătit rovinieta. Ce a pățit un conducător auto din Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

Ghinion pentru un bârlădean, care, deși a circulat în condiții legale cu autoturismul său, a fost amendat de CNAIR pentru că nu ar fi plătit rovinieta. Anton Brehoi a fost, de fapt, o victimă a sistemului informatic al CNAIR, așa cum a aflat ulterior și a fost bun de plată.

Conducătorul auto își cumpărase rovinieta în decembrie 2022, aceasta fiind valabilă până în decembrie 2023. Surpriza a fost că pe 5 februarie, anul acesta, a primit prin poștă o constatare de amendă pentru că ar fi circulat fără să aibă rovinieta plătită.

Plicul a fost trimis de CNAIR pe 17 ianuarie 2024, dar poștașul i-a adus-o pe 5 februarie. Bârlădeanul s-a conformat și a achitat jumătate din amenda de 275 lei, adică aproape cât plătise pe rovinietă în 2022.

Înainte de a o achita, bărbatul a vrut să știe cum s-a ajuns la această situație, pentru că se știa nevinovat.

„În urma demersurilor pe care le-am făcut la CNAIR, am aflat că rovinieta pe care o cumpărasem figura în baza lor de date că a expirat în octombrie 2023 și nu pe 20 decembrie 2023. Eu mi-am cumpărat rovinietă cu valabilitate de un an, știam exact când expiră, dar iată că am fost pus în fața faptului de a fi vinovat și în localitatea Cosmești, pe 20 octombrie 2023, am fost înregistrat ca circulând fără rovinietă. Am intrat pe site-ul CNAIR ca să obțin mai multe informații despre rovinietă și am aflat că pot apărea erori în sistemul informatic. Doamna de la CNAIR cu care am vorbit la telefon mi-a spus că singura soluție de a mi se face dreptate este să mă adresez instanței. Ca să mă justific în fața instanței, ar fi trebuit să am bonul emis de la benzinărie. L-am găsit, dar era destul de deteriorat, pentru că trecuse mai bine de un an de când fusese emis. Mesajul meu pentru toți conducătorii auto este acela de a păstra bonul pentru a putea să-și dovedească nevinovăția în cazul în care vor păți ca mine. Nu e vorba neapărat de suma plătită pe rovinietă, ci de faptul că ești pus să plătești o amendă pentru o contravenție pe care nu ai comis-o. În plus, dacă vor da în judecată CNAIR, vor putea cere și despăgubiri.”, declarat Anton Brehoi.

Acesta spune că ar trebui ca această dovadă a achitării rovinietei să nu fie un simplu bon de casă, ci să aibă forma unui document pe care să-l poți păstra mai ușor.

 

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE