- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
miercuri, 17 iulie 2024
miercuri, 17 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Chioșcurile de pe străzile principale ale Bârladului vor trebui să se încadreze într-un tip de modul agreat de Primărie

Cele mai citite

- Advertisement -

Toate chioșcurile din Bârlad amplasate pe străzile Republicii, Epureanu, Belloescu, Dragoș Vodă, Primăverii, Vasile Pârvan, Ioan Popescu, Col. Simionescu Sava, General Milea și Popa Șapcă vor trebui să funcționeze în spații care se încadrează într-un anumit tip de modul stabilit de arhitectul cu care Primăria colaborează.

Primăria vrea, așadar, ca aspectul chioșcurilor de pe aceste străzi să fie unul civilizat și unitar, așa cum ar fi trebuit să fie de mult timp. În acest sens a fost inițiată o hotărâre care a fost aprobată de Consiliul Local săptămâna trecută.

Este vorba despre o hotărâre a Consiliului Local Municipal care se referă atât la spațiile existente, cât și la cele viitoare, amplasate pe domeniul public și cel privat al municipiului Bârlad.

Sunt exceptate de la prevederile hotărârii recent adoptate spațiile comerciale de tip franciză. În cazul spațiilor comerciale situate în zona de protecție a monumentelor istorice se va ține cont de restricțiile impuse de Direcția Județeană de Cultură Vaslui.

Hotărârea de Consiliu prevede ca proprietarii chioșcurilor să se conformeze într-un an de la data validării acestei hotărâri de către Prefectură. Adică, la anul, cam pe vremea asta, toate chioșcurile de pe străzile menționate vor trebui să aibă un aspect plăcut, care să se încadreze în tipul de modul indicat de Primărie.

De fapt, în anii trecuți a mai existat o hotărâre asemănătoare, care dădea posibilitatea proprietarilor să se conformeze într-un termen de trei ani, dar nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

Această deficiență a fost adusă în discuție de consilierul independent Bogdan Sârbu, căruia consiliera Carmen Dima i-a răspuns că hotărârea nu a fost respectată întrucât „cei din Primărie nu au fost destul de insistenți”. Primarul Dumitru Boroș a intervenit, spunând că au fost unele aspecte care impuneau îmbunătățirea vechii hotărâri, ceea ce s-a făcut de fapt acum.

Așteptăm cu interes să vedem ce soartă va avea această hotărâre de Consiliu, dacă va fi pusă în practică într-un an, sau va rămâne doar pe hârtie. De asemenea, așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu chioșcurile părăsite, devastate, unele aflate chiar pe strada Republicii.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE