- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Bârlădenii, invitați la spectacolul caritabil „Împreună pentru Denis Gabriel”

Cele mai citite

- Advertisement -

Viața lui Denis, un copilaș de doar trei luni, atârnă de un fir de ață. Diagnosticat cu atrofie musculară spinală tip 1, o boală rară progresivă, din cauza căreia i se atrofiază toți mușchii, Denis ar putea trăi doar dacă va urma un tratament care costă peste 2 milioane de dolari.

Alături de oamenii care vor să-i salveze viața acestui îngeraș au venit și membrii Tineretului Social Democrat din Bârlad, dar și Asociația „Constantin Hamangiu”, care vor organiza spectacolul caritabil „Împreună pentru Denis”.

Evenimentul cultural programat pentru mâine, 10.30 noiembrie, ora 19, este organizat în colaborarea cu Școala de Canto „Soul Music Art” din Bârlad, condusă de Dragoș Gheorghiu, și Studioul de Dans „Ichim Mathias Alexandru Dance”, coordonat de coregraful Mathias Ichim.

Evenimentul se va desfășura în sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, începând cu ora 19.00, și are ca scop strângerea de fonduri pentru salvarea micuțului Denis Hrițuc, dar promovarea  elevilor talentați ai județului. Invitatul special va fi nimeni altul decât celebrul bârlădean Bogdan Mocanu, un interpret de muzică trap/rap/house, textier și compozitor, foarte cunoscut în rândul tinerilor iubitori pasionați de acest gen muzical.

Fiind vorba despre un spectacol organizat pentru o strângere de fonduri, care l-ar putea salva pe micuțul Denis, intrarea va fi in baza unor invitații in valoare de 100 lei/persoană. Organizatorii speră că toate cele 300 de locuri din sală să fie ocupate, iar spectatorii, fie ei persoane fizice ori juridice, să doneze sume de bani cât mai mari, chiar dacă vor plăti și pentru invitație.

Salvarea unei vieți stă in mâinile dumneavoastră! Copilașul care se luptă să trăiască este Denis Hrițuc, în vârstă de trei luni, din Bârlad. Când avea numai o lună, bebelușul a fost diagnosticat cu o boală rară progresivă, respectiv atrofie musculară spinală tip 1 (cea mai gravă formă a bolii), maladie ce îi atrofiază toți mușchii din corp, astfel că, până să împlinească doi ani, ar putea muri.

„Eu sunt Denis, un bebe de 3 luni. Sufăr de o boală rară progresivă, atrofie musculară spinală tip 1 (cea mai gravă formă a bolii). Copiii cu SMA1 nu vor putea merge niciodată, au dificultăți în a-și ține capul drept, în hrănire și înghițire. Slăbirea progresivă a mușchilor duce la staza secrețiilor în plămâni, infecții respiratorii, colaps pulmonar și, eventual deces, de obicei până la vârsta de doi ani. Mai pe scurt, această boală îmi atrofiază toți mușchii din corp și pot muri, iar eu nu vreau asta, vreau să fiu un copil normal… În prezent, am o mulțime de aparate care mă ajută să respir, să tușesc, dar mi-e teamă că, în curând, nu voi mai putea nici înghiți… Eu nu simt durere, sunt fericit și mereu cu zâmbetul pe buze datorită familiei mele. Mi-aș dori să mă pot rostogoli, să mă pot juca cu jucării, însă eu nu pot… Vreau să trăiesc și să am o viață normală, să pot să mă joc, să alerg. Pentru asta, am nevoie de un tratament care se numește Zolgesma, dar costă foarte mulți bani, respectiv 2,1 milioane de dolari. Vă rog să mă susțineți în lupta cu boala mea necruțătoare și să mă ajutați să pot trăi și să fiu un copil normal. Eu sunt puternic și, cu ajutorul lui Dumnezeu și al vostru, sper să înving această boală!”, este anunțul umanitar inițiat de mama bebelușului și distribuit pe rețelele de socializare.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE