- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Apple vrea să obțină patentul pentru modul Automatic Transparency pe AirPods Pro

Cele mai citite

- Advertisement -

Apple a înaintat o solicitare pentru obținerea patentului Transparency Mode pe AirPods Pro. 

În cazul în care vrei să auzi și ce se întâmplă în jurul tău atunci când asculți muzică folosind AirPods Pro, modul Transparency îți va permite să auzi, de exemplu, o mașină care claxonează, sirena poliției sau întrebările oamenilor din jurul tău. Problema cu acest Transparency Mode este aceea că lasă zgomotul să ajungă la urechile utilizatorului indiferent de ce fel de zgomot este.

Dar dacă ai putea alege ce sunet să auzi și ce să ignori, prin acest mod de ascultare? Opțiunea ar putea îmbunătăți experiența de ascultare și vei fi sigur că Transparency Mode rămâne dezactivat până când apar sunete pe care le-ai stabilit deja ca fiind de interes în acest context.

Apple a înaintat o solicitare pentru un patent, numit „Sistem de întrerupere pentru dispozitivele audio cu noise-cancelling”, document care detaliază o metodă selectivă de a lăsa zgomotul să pătrundă până la urechile celor care ascultă conținut folosind AirPods Pro.

Prin tehnologia descrisă în document, un utilizator va putea să stabilească dinainte cine poate „trece dincolo” de puterea active noise cancellation. După cum arată Apple, „de exemplu, utilizatorul poate dori să fie întrerupt de unul sau de mai multe contacte predefinite, care sunt identificate drept contacte autorizate”. Cu alte cuvinte, anularea activă a zgomotului își produce efectele până când contactul respectiv începe să vorbească. Vocea celeilalte persoane va fi recunoscută, ori numele său poate fi menționat de posesorul căștilor și al telefonului, așa cum este el salvat în dispozitiv.

Patentul arată și că utilizatorul poate antrena sistemul să recunoască anumite sunete foarte importante pe care oricine ar vrea să le audă imediat – precum sirenele ambulanței, ale poliției ori alarmele de incendiu.

Aceasta este doar una dintre modificările ce ar putea apărea pentru viitoarele AirPods Pro 2. Altele se referă la adăugarea de noi senzori care le vor permite să realizeze un proces de urmărire a activității fizice. De asemenea, acestea ar putea fi dotate și cu un nou procesor care să facă mult mai simplă conectarea dispozitivelor portabile cu alte gadgeturi. Mai mult, se pare că Apple ia în calcul chiar și utilizarea AirPods Pro 2 drept un dispozitiv care să poată măsura anumite funcții din domeniul sănătății – așa cum face acum Apple Watch. 

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE