Aproape de coma alcoolică! Așa a fost depistat, ieri, unul dintre informaticienii Primăriei din Bârlad. Barbatul, aflat în timpul programului, nu se afla în incinta instituției, ci în trafic, la volanul unei mașini cu număr de Iași.
În urma unui accident pe care l-a produs în zona Cerbul de Aur, angajatul Primăriei a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,54 ml alcool pur în aerul expirat, ceea ce pentru o persoană normală este aproape de coma alcoolică.
Ca urmare a coliziunii produse de angajatul Primăriei, o persoană din mașina pe care a lovit-o a avut nevoie de îngrijiri medicale. Informaticianul turmentat s-a ales cu dosar penal.
„Ieri, 1 noiembrie 2023, ora 14.19, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în municipiul Bârlad, pe strada Republicii, s-a produs un eveniment rutier.
În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au stabilit că, un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de către un bărbat de 40 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, care se deplasa din direcția Centru spre Gară, ar fi acroșat autoturismul din fața sa, înmatriculat în municipiul București, staționat la un semaforul electric.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat, în varstă de 50 de ani, din Bârlad, pasager în autoturismul staționat la semafor, care a fost transportat la o unitate medicală din municipiul Bârlad pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Iași a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul inregistrat fiind de 1.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Soferul autoturismului înmatriculat în municipiul București a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.”, a transmis IPJ Vaslui.
Din fericire, viața celui accidentat nu este în pericol, dar ce s-ar fi putut întâmpla dacă angajatul Primăriei ar fi accidentat grav un pieton sau un alt participant la trafic? Angajatul face zilnic naveta la Zorleni, unde și-a cumpărat o casă. Zilnic, merge cu mașina pe DE 581 și oricând ar fi putut produce accidente grave cu urmări tragice, dacă nu este prima dată când urcă beat la volan.
Cum este posibil ca un angajat al Primăriei, plătit din bani publici, să umble beat în timpul programului? Se pare că nici limitarea accesului cetățenilor în Primărie nu dă roade. Primarul Boroș a justificat în repetate rânduri restricționarea accesului cetățenilor (instalând dispozitive de acces pe bază de cartelă) în Primărie ca o metodă de monitorizare a angajaților instituției.
De fapt, consumul de băuturi alcoolice în timpul programului nu este o noutate în Primăria Bârlad, fiind de notorietate năravul unor angajați de a consuma băuturi alcoolice în birouri sau pe la barurile din împrejurimi.
Se pare că singura soluție este verificarea cu alcooltestul a salariaților Primăriei, la sfârșitul programului. Singura soluție care, din păcate, nu se va aplica niciodată! Presa a semnalat edilului de mai multe ori deprinderile unor angajați care consumă frecvent alcool în timpul serviciului, dar de fiecare dată a ignorat semnalele trase.
Trebuie trimis la dezalcoolizare …probabil ca omul..este un..amorez indragostit..lulea si inselat ..asa ca si a gasit alintarea in..bratele lui Bachus..cat despre munca la calculator..nu mai este apt..