- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Alexandru Ioan Cuza, omagiat la Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

La 204 ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza, municipalitatea invită bârlădenii la o serie de manifestări dedicate domnitorului născut în orașul lor chiar pe 20 martie. Astfel, în cadrul celei de-a XLIII-a ediții a Zilelor „Alexandru Ioan Cuza”, vor avea loc diferite activități organizate în parteneriat cu mai multe instituții și asociații din Bârlad, ce se vor desfășura la Cecul Militar.

Programul activităților dedicate domnitorului Unirii Principatelor, organizate miercuri, 20 martie, vor începe de la ora 11, cu un ceremonial religios și militar, cu depunere de coroane la bustul lui Cuza. Manifestările vor continua cu alocuțiuni sub motto-ul „Al. I. Cuza – fiu al Bârladului”, moment prezentat de prof. Costel Pascaru.

Grupul folk „Dacii Liberi”, coordonat de prof. Cornel Pleșu, va susține apoi un scurt moment artistic dedicat aniversării domnitorului. Cei prezenți vor putea participa în continuare, în incinta Cercului Militar, la vernisajul expoziției de pictură, grafică și sculptură a elevilor Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad. Manifestările se vor încheia cu vernisajul expoziției de medalistică, cartofilie și filatelie „Epoca lui Cuza oglindită”.

Instituțiile partenere în organizarea acestor manifestări sunt: Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, Societatea de Științe Istorice – Filiala Bârlad,  Cercul Militar Bârlad, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, Protopopiatul Bârlad, Asociația „Viitor Trecutului Nostru”, Asociație Filatelică „Tutova” și Societatea Numismatică Română – Secția Bârlad.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

4 COMENTARII

    • Si nu a existat nicio manifestare de omagiere a lui Cuza la Casa Amatei (pardon Cercul Militar) ci doar un spritz pentru membrii cirezii lui Red Bull (trofeele din Consiliul Local, Militia Locala, finul Cyprinol, samd)!

  1. Pentru dom Chelaru marele jihadist de la poliția locală si lingăii de pantofi Popa,Balaban, Rîpan, Chiper,Gălățeanu, Carp, Stafie mulți ani trăiască, să se ducă în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE