- Advertisement -spot_img
luni, 30 ianuarie 2023
luni, 30 ianuarie 2023
- Advertisement -spot_img

Zece liceeni olimpici, premiați de Clubul Rotary Bârlad, de Sf. Nicolae

Cele mai citite

- Advertisement -

Performanță răsplătită de cei care știu să o aprecieze. Ieri, de Sf. Nicolae, Clubul Rotary Bârlad a acordat diplome și premii în bani celor zece liceeni olimpici din Bârlad, care au câștigat premii la olimpiadele naționale.

În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Galei Premiilor Rotary, au fost recompensați pentru rezultatele excepționale următorii elevi:

 Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”:

– Roxana Elena Fînaru, premiul I la Olimpiada Națională de Psihologie și Pedagogie, îndrumător prof. Anda Ștefănică;

– Andreea Cain, premiul II la Olimpiada Națională a Animatorilor;

– Adrian Paiu, premiul II la Olimpiada Națională a Animatorilor;

– Geanina Miron, premiul II la Olimpiada Națională a Animatorilor, toți trei fiind pregătiți de profesoarele Daniela Marinescu și Mihaela Adina Năstase;

– Alexandra Luca, premiul II la Olimpiada Națională a Meșteșugurilor artistice tradiționale, îndrumător prof. Sebastian Pascu;

– Maria Giulia Mircea, premiul III la Olimpiada Națională a Meșteșugurilor artistice tradiționale, îndrumată de prof. Dan Horgan;

Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”:

– George Cosma, premiul II la Olimpiada Națională TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), îndrumător prof. Ion Grădinaru;

– Andreea Carmen Maxim, premiul III la Olimpiada Națională de Limba franceză, îndrumată de prof. Teletin Gheorghiu Doina Georgiana;

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”:

– Cristian Tăbăcaru, premiul III la Olimpiada Națională TIC, îndrumător prof. Bogdan Mocanu;

Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”:

– Denisa Georgiana Enache, premiul III la Olimpiada Națională de Textile, îndrumată de prof. Teodora Ibănescu, Cristina Negru și Doina Badac.

Câștigătoarea premiului I a fost recompensată cu 2.000 de lei, câștigătorii premiilor II au primit câte 1.500 de lei, iar cei care au obținut premiul III, au primit câte 1.000 de lei.

Fiecare olimpic a mulțumit pentru gestul rotarienilor bârlădeni, unii dintre premianți exprimându-și regretul că în România, performanța nu este stimulată și nici apreciată așa cum ar trebui.

S-a adus în discuție și modul defectuos în care Ministerul Educației s-a implicat în organizarea olimpiadelor. Elevilor li s-au oferit condiții de cazare și masă de foarte slabă calitate.

Olimpicii premiați de Clubul Rotary au ținut să-și manifeste bucuria că în orașul lor mai sunt oameni care se gândesc la cei cu performanțe înalte la învățătură, lucru care îi motivează.

„Și în acest an, așa cum a făcut în ultimii 21 de ani, Clubul Rotary a ținut să răsplătească performanța elevilor de liceu care au reușit să se claseze pe primele trei locuri la olimpiadele naționale. Niciodată nu este prea mult să investim în educație, pentru că de la ea pornesc toate. Mă bucur că mai avem elevi atât de frumoși și bine pregătiți și că putem să ne manifestăm recunoștința față de munca pe care o depun la școală, la anumite discipline la care excelează. Le respectăm efortul și îi răsplătim așa cum se cuvine. Țara are nevoie de astfel de tineri bine pregătiți.”, a spus Dan Cristea, președintele Rotary Club Bârlad.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE