- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

VIDEO // Declarația emoționantă a Amaliei Puflea despre viitorul ei în gimnastică

Cele mai citite

- Advertisement -

Dezvăluirile făcute săptămâna trecută de gimnasta Amalia Puflea, în legătură cu abuzurile pe care le-ar fi suportat la Centrul de pregătire a lotului olimpic de la Deva, au declanșat un adevărat scandal în gimnastica românească. Din păcate, scandalul este abia la început.

Astăzi, bârlădeanca Amalia Puflea este așteptată la Ministerul Tineretului și Sportului pentru o întâlnire cu ministrul Eduard Novak, la care vor participa și parinții Amaliei, reprezentanți ai Federației Române de Gimnastică și antrenorii de la Deva.

Amalia a stat câteva zile la Bârlad la mama ei, după de a cerut acesteia să vina să o ia acasă pentru că nu mai putea continua antrenamentele in condiții de umilință și comportament abuziv al unor antrenori.

Urmare a acestei situații, va fi făcută o anchetă, părinții tuturor gimnastelor de la lot urmând a fi convocați pentru a da declarații. La fel și antrenorii și cei de la conducerea FRG.

Amalia Puflea este legitimată la CSS Bârlad și până când Federația va lua vreo măsură, sau până când va fi transferată la alt Club, ea trebuie să se antreneze la Bârlad.â

Amalia PUFLEA

„CSS Bârlad a primit o notificare de la Federație prin care ni se aduce la cunoștință că sportiva legitimată la clubul nostru a părăsit cantonamentul de la Deva, fiind luată de mama sa. Legal, Amalia trebuie să se pregătească la CSS Bârlad până când FRG Va lua o decizie sau până când va fi transferată la Dinamo sau la alt club. Noi nu avem nicio reținere în a-i accepta transferul la un alt club, dar până acum nu am primit nicio solicitare în acest sens. Am discutat cu gimnasta, i-am spus că trebuie să continue pregătirea la CSS, pe moment, dar a declarat că deocamdată urmează să se întâlnească cu ministrul Sportului și după aceea ne va contacta.”, a declarat Ana-Maria Iordache, antrenoare și șefa catedrei de gimnastică la CSS Bârlad, cea care a pregătit-o pe Amalia până când a plecat la Deva.

Amalia Puflea este hotărâtă să continue să facă performanță în gimnastică, să se pregătească la oricare din cluburile mari din România, însă nu ia în calcul sub nicio formă reîntoarcerea în cantonamentul de la Deva.

Gimnasta a declarat pentru Puls24.ro că problemele în comportamentul antrenorilor de la Deva au început după un an și jumătate de când a fost primită la Centrul de pregătire. Între timp, s-au adunat multe nemulțumiri și nu a mai putut continua în acele condiții.

Amalia spune că nu este o gimnastă care să se supere din orice, nici măcar din palma peste față pe care a primit-o de la antrenor, în afara sălii de antrenament monitorizata video.

Abuzurile emoționale au continuat și s-a ajuns într-un punct în care a simțit că trebuie să plece pentru a-i fi bine. Nicio clipă nu s-a gândit sa renunțe la gimnastică și dacă Dinamo nu ar fi contactat-o, ar fi mers să se pregătească la Steaua sau la cluburi din Constanța. Visul ei este sa ajungă la Olimpiadă.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE