Imobilul din strada Tinereții, care ar trebuia să fie Centrul de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din Bârlad, este ignorat în continuare de autorități. Ar fi trebuit dat în funcțiune în 2007, dar lucrările s-au sistat, iar din 2011 a rămas în conservare, adică într-o continuă și sigură degradare.
Actuala administrație locală pare că a uitat de această construcție, care ar fi fost de un real folos bătrânilor suferinzi. Administrația Boroș nu s-a implicat deloc din 2016 până acum și ori de câte ori vine vorba despre acest subiect, edilul evită să comenteze prea mult, invocând o situație complicată.
În loc să se lamenteze și să dea vina pe primarii dinaintea lui, ar fi fost de dorit să găsească soluții pentru a salva imobilul, construit într-un procent foarte mare, de la degradarea masivă.
În loc să fie preocupat de găsirea de fonduri pentru continuarea lucrărilor și darea în folosință a imobilului, primarul a găsit de cuviință să construiască un centru de socializare pentru pensionari, într-o fostă centrală de pe strada N. Tonitza, când prioritar ar fi fost azilul.
De bine, de rău, pensionarii au la dispoziție două parcuri și două cluburi în care pot juca șah și pot socializa, dar nu există suficiente locuri care să găzduiască pensionari pentru a fi îngrijiți contra unor sume pe care să le achite din pensie sau cu ajutorul financiar al rudelor.
De aproape 20 de ani, imobilul din strada Tinereții, cartierul Munteni, așteaptă cuminte între casele din jur ca o autoritate să-și îndrepte privirea și asupra lui. Bârlădenii care trec prin zonă sunt mâhniți să vadă că această clădire cu o arhitectură deosebită este lăsată de izbeliște.
Licitația pentru atribuirea lucrărilor de construire a avut loc în 2004. Finanțarea a fost asigurată în mare parte de Ministerul Muncii, care a alocat 2,4 milioane de lei, dar și de CARP Bârlad, care a alocat 2,1 milioane de lei și a pus la dispoziție terenul. Primăria Bârlad nu a contribuit decât cu 400.000 lei.
În 2011, clădirea a intrat în conservare, după ce CARP a decis încetarea oricărei colaborări și retragerea din proiect. Un proiect ambițios a fost sortit eșecului și peste 4 milioane de lei au fost îngropați într-un obiectiv abandonat înainte de a fi finalizat.
În urmă cu ceva timp, primarul Boroș declara în treacăt că normele europene în domeniul asistenței sociale a vârstnicilor s-au schimbat iar clădirea din Munteni nu ar mai putea avea destinația de cămin de bătrâni.
În 2020, primarul Boroș promitea bârlădenilor în broșura sa electorală: „Vom prelua terenul de la Centrul de bătrâni și vom finaliza construirea acestuia sau vom atribui construcția Liceului Tehnologic <<Petru Rareș>>, pentru realizarea unui internat.”.
Între timp, a uitat ce a promis, iar clădirea va continua să se degradeze din cauza intemperiilor și a indiferenței unei administrații slabe, care în șapte ani nu a găsit soluții pentru finalizarea acestui obiectiv.