- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
duminică, 19 mai 2024
duminică, 19 mai 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Video // Ample acțiuni de control ale Poliției Rutiere, pe drumurile din județ

Cele mai citite

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat, vineri 13 ianuarie, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean, transmite IPJ Vaslui.

În ziua de 13 ianuarie 2023, în intervalul orar 6.30 – 9.30, pe drumurile publice din județ, structurile de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat activități specifice în cadrul unei acţiuni derulată la nivel național și prin care s-a urmărit reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 15 polițiști rutieri vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 45 de vehicule şi au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 21.000 lei, dintre care 23 aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

Exemplificăm:

Astăzi, 13 ianuarie 2023, ora 8:07, un echipaj de poliție rutieră, din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care acționa pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, a depistat și oprit, pentru verificare, un microbuz înmatriculat în județul Iași, care efectua o cursă regulată de transport persoane pe traseul Iași (județul Iași) – Ploiești (județul Prahova).

 Conducătorul microbuzului, bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Iași, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul opririi, în microbuz se afla un singur pasager.

Față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contraventionale cu amendă de 2.900 lei. Totodată, barbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Mijlocul de transport a fost imobilizat.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

          Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!  De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public!

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate!

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE