- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

„Viața în comunism”, proiectul pentru care Muzeul „Vasile Pârvan” cere sprijinul bârlădenilor

Cele mai citite

- Advertisement -

Conducerea Muzeului „Vasile Pârvan” face un apel către bârlădeni, pentru a dona obiecte din perioada comunismului. Instituția de cultură intenționează să organizeze o expoziție permanentă, care să zugrăvească într-un mod cât mai fidel viața românilor din anii `70 -`80.

Expoziția „Viața în comunism” va avea caracter de document, muzeul propunându-și să informeze tinerele generații despre modul în care trăiau românii în anii comunismului.

Spațiul care va găzdui expoziția, aflat în corpul din strada Republicii, a fost compartimentat în așa fel încât să reproducă aspectul unui apartament cu două camere, bucătărie, baie, hol și debara. În hol, organizatorii intenționează să expună jucării din vremea anilor când copiii mâncau portocale doar de Anul Nou.

Cu alte cuvinte, se intenționează reconstituirea unui tip de locuință în care au trăit mulți dintre românii trecuți de 40 de ani, părinții și bunicii lor.

Pentru aceasta este nevoie ca muzeul să procure obiecte de mobilier, aparatură de uz casnic, tot felul de obiecte de decorațiuni, bibelouri, covoare, cuverturi sau carpete specifice acelei perioade, dar și articole de îmbrăcăminte pentru cele câteva manechine care vor forma o familie cu trei sau patru copii, numeroase, cum erau pe vremea lui Ceaușescu.

Orice obiect din categoriile menționate, și nu numai, este binevenit. Se caută, de asemenea, și vestitul rol cu care se decorau pereții zugrăviți.

Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului „Vasile Pârvan”, spune că deși a făcut apel pe site-ul instituției, în afară de angajații instituției, cei care s-au oferit să doneze astfel de obiecte au fost câțiva locuitori din alte județe.

Directorul instituției este convins că în următoarea perioadă bârlădenii și ceilalți locuitori ai județului se vor implica în realizarea acestui proiect. Cu cât obiectele vor intra mai repede în patrimoniul muzeului, cu atât mai curând va fi inaugurată expoziția permanentă, ce va fi amenajată în locul expoziției „Cuza și epoca sa”, care a fost mutată în alt spațiu.

 

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE