- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

USR cere sprijinul cetățenilor din Bârlad, Vaslui și Huși pentru legile ”FĂRĂ PĂCĂNELE!”

Cele mai citite

- Advertisement -

Comunicat de presă

Oameni buni, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a elimina pericolul pe care jocurile de noroc îl reprezintă pentru societate, în special pentru tineri și copii! România este sufocată de păcănele și de reclame la jocuri de noroc.

Sâmbătă și duminică ne vom afla încă o dată în mijlocul cetățenilor din cele 3 municipii – Vaslui, Bârlad și Huși – pentru a le cere susținerea pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic.

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui: ”Vasluienii pot pune presiune asupra parlamentarilor pentru ca aceștia să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătate și chiar viața.”

Iată ce cuprinde pachetul de legi USR împotriva păcănelelor:

Legea 1: Fără păcănele lângă școli. Legea depusă de Diana Stoica, Filip Havârneanu și Sebastian Cernic interzice păcănelele lângă școli, parcuri, centre culturale și spitale. Urmează să treacă de Comisiile din Camera Deputaților, după care intră la votul final.

Legea 2: Fără reclame stradale la păcănele. Vrem ca publicitatea stradală și orice alte activități de marketing pentru jocurile de noroc în spații publice deschise, pe panouri publicitare, clădiri, copertine sau orice alte tipuri de afișaj să fie interzise.

Legea 3: Fără păcănele la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte păcănele. Este legea care prevede ca sălile de jocuri să nu poată funcționa la parterul blocurilor, la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc și nici în localități cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori.

Legea 4: Fără păcănele care apar peste noapte. Reparăm o aberație din lege care permite deschiderea sălilor de jocuri de noroc fără aviz de funcționare din partea primăriei.

Legea 5: Fără controlori care sunt și jucători. Vă amintiți de angajatul Ministerului de Finanțe, plătit din bani publici să controleze piața de jocuri de noroc care a câștigat 100.000 de euro la pariuri, de la același operator, în 3 ani? Inițiativa USR propune ca membrii Comitetului de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc să nu poată fi și jucători.

Legea 6: Fără reclame la jocuri de noroc fără disclaimer. În condițiile în care vedem o prezență tot mai agresivă în spațiul public a reclamelor la jocurile de noroc, propunem ca acestea să nu poată încuraja, direct sau indirect, minorii și adolescenții să participe la jocuri de noroc, și să fie însoțite de mesaje de atenționare: „Familie, viață socială, bunăstare: ești gata să riști totul?” și „Jocurile de noroc implică riscuri: îndatorare, dependență, singurătate”.

Peste 75.000 de cetățeni au semnat petiția de susținere a proiectelor de lege pe farapacanele.ro. Intră și semnează și tu!

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE