- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Puieștiul va avea o nouă Școală Primară, construită cu fonduri de la Banca Mondială

Cele mai citite

- Advertisement -

Pregătiri pentru construirea noii Școli cu clasele I-IV la Puiești. Ieri, reprezentanți ai Ministerului Educației au fost prezenți la Puiești pentru a face un studiu de impact social înaintea demarării lucrărilor efective la școala de va fi ridicată cu fonduri de la Banca Mondială.

Proiectul Primăriei Puiești este singurul aprobat pentru finanțare de la Banca Mondială, din comunele județului, însă pentru alocarea banilor, trebuie îndeplinite anumite condiții. Reprezentanții Ministerului Educației veniți la fața locului au solicitat directorului Școlii din Puiești mai multe date, iar timp de câteva ore echipa de la București a cules informații despre numărul copiilor înscriși la școală, etnia, frecvența la cursuri, cazurile sociale etc.

Școala Primară care se va ridica din temelii va fi frecventată atât de elevi din localitatea Puiești, cât și din satele învecinate (Gâlțești, Rotari și Mocani), unde, din cauza numărului redus de copii, școlile s-au închis.

Cezar Vasile TICU – Primarul comunei Puiești

„Se fac pași concreți spre realizarea acestei investiții importante pentru comunitatea noastră, respectiv pentru Școala cu clasele I-IV. Din câte am înțeles, urmează să se încheie un contract între Banca Mondială, Ministerul Educației și o firmă de proiectare, iar din toamnă vor putea demara lucrările de construire a imobilului. Noi, Primăria, va trebui să întocmim un proiect pentru demolarea unor construcții vechi aflate în curtea Liceului Tehnologic din Puiești, locul unde se va ridica școala.”, a declarat Cezar Vasile Ticu, primarul comunei Puiești.

Edilul a precizat că imobilul în care a funcționat Școala cu clasele I-IV se află într-o stare avansată de degradare, fiind construită în 1890. De îndată ce noua școală va fi funcțională, vechea clădire a Școlii Primare va fi demolată.

Această investiție face parte dintr-un program de reabilitare a infrastructurii școlare din comună, inițiat de primarul Cezar Vasile Ticu, printre care modernizarea Liceului Tehnologic, recent finalizată, reabilitarea Școlii Gimnaziale, care va demara în acest an, consolidarea și modernizarea Școlii Primare din Cristești și construirea unei grădinițe noi în Ruși.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE