- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Primăria Bârlad s-a trezit! Responsabilizează firmele ce trebuie să refacă trotuarele și carosabilul după efectuarea lucrărilor edilitare

Cele mai citite

- Advertisement -

Primăria Bârlad a conștientizat într-un târziu că nu mai poate sta cu mâinile în sân, în fața nepăsării firmelor care întârzie să refacă carosabilul sau trotuarele după efectuarea lucrărilor la rețeaua de apă, canal, telecomunicații, branșamente electrice.

După ce ani de zile, străzile și trotuarele au fost distruse de lucrările la utilități, edilul orașului a luat decizia de a responsabiliza societățile care trebuie să refacă  trotuarele sau străzile distruse de firmele cu care au contract.

În ședința de ieri a Consiliului Local Municipal Bârlad a fost aprobată o anexă la proiectul privind „Darea în folosință gratuită a unei suprafețe de teren către SC Delgaz Grid în municipiul Bârlad, pe perioada lucrărilor de modernizare, înlocuire, extindere rețele, branșamente electrice.

Această anexă va fi inclusă în cadrul contractului încheiat între Delgaz Grid și firma pe care o contractează  în vederea refacerii carosabilului. De fapt, această anexă va fi valabilă pentru orice contract încheiat între o firmă de utilități și cea care reface carosabilul.

De altfel, primarul Dumitru Boroș a recunoscut că, de-a lungul anilor, societățile care trebuiau să refacă suprafețele unde s-a intervenit pentru lucrări de utilități și-au cam bătut joc, „turnând asfalt rece pe timp de vară, cu rezistență redusă”. Edilul a inițiat acest proiect de responsabilizare.

Dacă societățile respective nu vor ține cont de prevederile anexei la contract, vor fi penalizate. Proiectul de hotărâre a fost votat de consilieri, inclusiv amendamentul inițiat de consiliera Carmen Dima, care a propus o penalizare de 5% din valoarea lucrării pentru fiecare zi de întârziere.

Cam ce trebuia să se facă în ultimii ani și nu s-a făcut va trebui să se întâmple de acum înainte. Important de precizat este că la executarea acestor lucrări vor asigura asistență tehnică reprezentanții Biroului Tehnic din cadrul Primăriei.

Iată anexa aprobată de Consiliul Local:

- Advertisement -spot_img

Alte articole

4 COMENTARII

  1. Mă bucur de această decizie, era absolut necesară, cred că am trimis și un mail pe această temă la un moment dat primăriei!

  2. Nu înțeleg de ce ați mărit trotuarele și ați îngustat străzile????Se parchează mașini pe margine și nu mai incap doua mașini una lângă cealaltă, parca ești pe străzi cu sens unic….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE