- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
miercuri, 17 iulie 2024
miercuri, 17 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Proiect RestartEdu, eveniment caritabil găzduit de Teatrul „Victor Ion Popa” // Video

Cele mai citite

- Advertisement -

Repetițiile generale pentru punerea în scenă, cu elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, a piesei „Gaițele” de Alexandru Kirițescu sunt pe ultima sută de metri. Talentații elevi amatori cooptați în proiectul cultural al Asociației RestartEdu alături de Petronela Ene, actriță a Teatrului „Victor Ion Popa”, sunt pregătiți să ofere publicului un spectacol de zile mari, la care au muncit foarte mult.

Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi utilizate pentru achiziționarea unui defibrilator ce va fi amplasat în perimetrul Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, dorința celor de la RestartEdu fiind de a achiziționa pe viitor mai multe astfel de aparate, prin proiecte similare.

Spectacolul va avea loc duminică, 28 mai, de la ora 18.30, pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”, instituție care le-a oferit elevilor toate condițiile pentru repetiții și spectacol.

Înainte de premiera de pe 28 mai, cum este și firesc, emoțiile artiștilor și ale regizoarei sunt foarte mari. Săptămâna trecută, micii actori au repetat în fața câtorva spectatori, printre care și medicul Ovidiu Ciubotaru, președintele RestartEdu, pentru a se familiariza cu publicul.

Petronela Ene, regizoarea spectacolului, este convinsă că actorii de la Colegiul „Codreanu” vor prezenta un produs artistic valoros, pe măsura eforturilor depuse în ultimele luni.

„Am acceptat imediat propunerea medicului Ovidiu Ciubotaru, președintele Asociației RestartEdu, inițiatorul acestui proiect. A fost o muncă asiduă de echipă, dar plăcută, pentru că am lucrat cu niște copii talentați, pe care i-am tratat ca actori profesioniști și le-am cerut să ofere tot ce pot pentru rolurile lor, întocmai ca actorii profesioniști. Sunt copii determinați, inteligenți, unii chiar dorind să devină actori profesioniști. Mi-ar plăcea ca pe viitor să joc alături de ei, ca și colegi, în cadrul Teatrului <<Victor Ion Popa>>. Pentru mine, această perioadă în care am lucrat cu cei 11 elevi a fost o infuzie de tinerețe și sunt convinsă că tinerețea și talentul îi va ajuta să facă un spectacol foarte bun, a cărui premieră va avea loc în această duminică.”, ne-a declarat Petronela Ene.

Actrița a colaborat pentru realizarea spectacolului cu Cătălin Scutaru (regizor tehnic), Cătălina Nechita (sufleor), Valentin Mocanu (sunetist), Adrian Pălălaie (lumini) și Simona Saulea (coafeză), conducerea teatrului manifestându-și disponibilitatea de a sprijini acest act caritabil.

Trupa actorilor de la Colegiul „Codreanu” va participa peste câteva săptămâni la un festival național pentru tinerii actori amatori, la Bacău, și cu siguranță se vor întoarce cu premiu important. Până atunci, însă, trebuie să dea proba premierei, pentru care deja s-au vândut deja mai bine de jumătate din bilete.

Cei care încă nu și-au rezervat un loc la spectacol, o pot face sunând la numărul 0736 842 448.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE