- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

Poftiți în „Hotelul celor două lumi”, premiera noii stagiuni la Teatrul „V.I. Popa”

Cele mai citite

- Advertisement -

Iubitorii Thaliei sunt așteptați, sâmbătă 28 octombrie, în sala de spectacole a Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, unde, de la ora 18.30, se va juca premiera stagiunii 2023-2024, „Hotelul dintre lumi”, de Eric Emmanuel Schmidt.

Regia spectacolului este semnată de Diana Udrea, iar scenografia, de Clara Pop.

„Textul lui Éric-Emmanuel Schmitt mi-a atras atenția datorită profunzimii mascate de o superficialitate ce stârnește veselie. O piesă de teatru ce vorbește despre rolul nostru pe pământ, despre faptul că “viața este un cadou dăruit egal fiecăruia” și, totodată, o invitație la introspecție. […]

Așteptarea este o altă temă abordată în acest spectacol, pentru că personajele așteaptă, la propriu, să afle dacă vor muri sau vor reveni pe Pământ după coma în care se află. Și totuși, ce facem când așteptăm? Trăim, vorbim, analizăm și avem timp să apreciem fiecare clipă. Ne destăinuim celuilalt și, prin urmare, nouă înșine. […]

Acțiunea are loc într-un hotel situat între cele două lumi – a vieții și a morții – după cum menționează și titlul. Interpretarea scenografică a spațiului ilustrează un tărâm utopic în care ajung diverse personaje în momentul în care intră în comă. Construit de Clara Pop, decorul abstract reprezintă un spațiu de siguranță, lipsit de pericole, și, în același timp, un labirint infinit în care personajele se pierd și se regăsesc. Din acest loc nu se poate evada, precum nimeni nu poate evada din propria persoană. […]

„Hotelul celor doua lumi” este un spectacol ce vorbește despre viață și moarte, despre iubire și puterea ce stă în fiecare din noi pentru a construi o lume mai bună pornind de la noi înșine”, explică Diana Udrea, regizoarea spectacolului, aflată la prima montare pe scena teatrului bârlădean.

Din distribuție fac parte: Bogdan Manolache, Ioana Dobrea, Cătălina Rusu, Cristian Todică, Alexandru Savu, Oana Florea, Teona Perju și Vlad Goranda.

Informații exacte despre bilete – prețuri, locuri libere sau rezervări – vă pot oferi doamnele de la departamentul „Organizare spectacole”:

Felicia Strat: 0728 842 240

Ioana Negru: 0770 954 887

- Advertisement -spot_img

Alte articole

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni,acest spectacol este o mizerie absolută,o sa plângeți după banii aruncați aiurea pe fereastră.am fost Sâmbătă 4.11.2023 și sunt singurul care nu am aplaudat la final că semn de protest la această porcărie.o să visați urat, după acest spectacol,la care a asistat și dl primar Dumitriu Boroș.ma întreb dacă dânsul e de acord că din banii publici sa se monteze asemenea inutilități?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE