- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
miercuri, 17 iulie 2024
miercuri, 17 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Pierderi de 1,1 milioane lei în 2023, la Reiser SA. Povestea „de succes” continuă

Cele mai citite

- Advertisement -

Au dat bir cu fugiții. Niciun reprezentant al conducerii LDP Reiser SA nu a fost prezent ieri la ședința de îndată a Consiliului Local Municipal Bârlad, în care a fost votat bugetul societății pe anul 2024 și mai ales în care a fost prezentat bilanțul economic pe anul 2023 și rezultatul auditului extern pentru același an.

Conducerea Reiser a fugit de răspundere în fața consilierilor, care au aflat, din documentele prezentate la mapă, despre pierderile enorme înregistrate anul trecut, în valoare de 1.180.000 lei, despre situația economică dezastruoasă a acestei societăți ineficiente.

Ședința de îndată, convocată cu câteva zile înainte de ședința ordinară, s-a dorit a fi în sistem online, tocmai pentru a ascunde de ochii presei detalii legate de proiectul privind bilanțul financiar-contabil pentru anul 2023 și rezultatul auditului extern pentru același an, efectuat la Reiser. De fapt, ședința nu a fost anunțată nici pe pagina oficială a Primăriei.

Ședința a fost condusă de consiliera Carmen Dima și s-a desfășurat și în lipsa primarului  Boroș. Ca de obicei când sunt proiecte delicate, cum a fost și cazul acestei ședințe de îndată, a fost anunțată consilierilor cu foarte puțin timp înainte de începerea acesteia.

Consilierii au aflat cu trei sferturi de oră înainte de începerea ședinței de îndată, astfel încât nu au avut timp să studieze cele șase proiecte de pe ordinea de zi, ceea ce s-a și dorit de altfel.

Convocarea în regim online a ședinței a fost o modalitate, cred reprezentanții Primăriei, de a evita inflamarea spiritelor, subiectul privind Reiser riscând să dea apă la moară consilierilor din afara taberei PSD.

Și totuși, consilierul USR Ovidiu Ciobotaru, cât și cel independent, Bogdan Sârbu, nu au putut sta indiferenți în fața documentelor și au intervenit.

Consilierul Ovidiu Ciobotaru a întrebat care este cauza anulării concursului de la Reiser, iar Bogdan Sârbu a întrebat despre salariul managerului, însă președinta de ședință, Carmen Dima, a răspuns prompt că aceste aspecte nu fac obiectul proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi.

Consilierul Bogdan Sârbu a continuat să pună întrebări pe marginea proiectelor 5 și 6 de pe ordinea de zi, dar, fie a primit răspunsuri evazive, fie niciunul.

Cu excepția consilierilor USR și a celui independent, proiectele referitoare la Reiser au trecut. Asta înseamnă că membrii legislativului bârlădean sunt de acord cu ceea ce se întâmplă la SC Reiser, cu cât de mult se toacă banii și se înregistrează pierderi uriașe, fără ca cei din conducere să fie trași la răspundere.

Așadar, societatea care anul trecut a înregistrat pierderi de peste 1,1 milioane de lei va avea în acest an venituri totale de 8,875 milioane lei, cu 481.000 lei mai puțin decât trecut, și cheltuieli de 8,858 milioane lei, rezultând profit brut de 17.000 lei, exact cât salariul managerului actual.

Iată proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de îndată:

Ședința de îndată 08 07 2024

- Advertisement -spot_img

Alte articole

6 COMENTARII

  1. Toti cei care l-au girat pe Buzamat & co sa plece direct linga el! Cei din CA au stiut si sunt comlpici la furturile acestuia. Cum poate ramane acest grup infractional in functiile lor bine remunerata (Ticu, Starodup, Bozianu, etc) Credem ca este timpul sa se faca curatenie generala la această societate si sa scape de capusele pensionate!

    • Cine să facă aceea curățenie? Cosiliul Local habar nu au ce votează! Primarul ? Atat timp cat nimeni nu-i trage la raspundere, CL, Primarul, politicul care i-au pus acolo, se v-a continua si societatea v-a ajunge in faliment. Cum naiba sa pui unul ca Ticu in functia de director care habar nu are pe ce lume traieste, foloseste angajati pentru interes personal, tovaras vechi cu Buzamat, un besinos ca Starodub, altu care nu stie decat sa profite de societate si care il intereseaza acea indemnizatie de presedinte de CA, peste 7000 lei, Bozianu -asigurari, concedii si indemnizatii atat urmareste si asta.Toate astea sunt cunoscute de Primar, CL, AGA, ce-au facut de jumatate de an de cand buzamat nu mai este? NIMIC! Asteptam tot DNA sa faca acea curatenie!

  2. Ce părere ai despre lipsa transparenței și a responsabilității în administrația locală, exemplificată de absența reprezentanților Reiser SA la ședința de îndată a Consiliului Local Municipal Bârlad? Crezi că astfel de practici afectează încrederea cetățenilor în autorități și în gestionarea fondurilor publice?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE