- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ofertă diversificată a Școlii „Manolache Costache Epureanu” pentru anul școlar viitor. Clase Step by Step și tradiționale cu After School

Cele mai citite

- Advertisement -

În această lună încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” are prevăzute în planul de școlarizare pentru anul școlar 2022 – 2023 trei clase pregătitoare, dintre care două tradiționale și una Step By Step.

Clasa pregătitoare Step By Step funcționează ca o metodă alternativă de învățământ inițiată în Statele Unite, care se bucură de succes în România și la Bârlad, de mai mulți ani. În oraș sunt două școli care pregătesc elevi în clase Step By Step, una dintre ele fiind Școala „Manolache Costache Epureanu”.

Părinții care optează pentru această formă de învățământ pentru copiii lor, o fac pentru că au siguranța că între orele 8 și 16 cei mici sunt educați, antrenați în activități recreative și iau masa sub supravegherea cadrelor didactice.

Sitemul de învățământ Step By Step este mult mai relaxat, oferind posibilitatea copilului de a-și dezvolta anumite abilități. Se lucrează zilnic pe centre, fiecare elev alegându-și unul dintre cele de arte, construcții, citire – scriere și științe.

Dimineața, între orele 8-13, se predă, după care, între 13 și 14, elevii iau masa servită de o firmă de catering, iar între 14 și 16 au loc activități recreative. Zilnic, copiii sunt coordonați de două învățătoare care alcătuiesc o echipă unită.

Concret, învățătoarea de după-amiază este informată de cea de dimineață asupra temelor abordate, astfel încât după-amiaza se asigură continuitatea procesului educativ,  reconsolidarea informațiilor primite dimineață de către elevi.

În clasa Step By Step elevii nu primesc calificative, nu se corectează cu roșu și nu se dau teme pentru acasă. Pentru părinți este foarte important ca ai lor copii să învețe totul din clasă atât dimineață cât și după-amiază, când se face reconsolidarea informațiilor.

Numărul elevilor din clasa Step By Step de la Școala „Manolache Costache Epureanu” va fi de 22 , cu posibilități de suplimentare cu câteva locuri. Elevii clasei pregătitoare Step By Step din anul școlar 2022 – 2023 vor avea două învățătoare titulare: Olguța Elena Comîrgean și Janina Larisa Matei. Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” nu a mai avut clasă pregătitoare Step By Step de cinci ani de zile, așa că în anul școlar următor vine cu o oportunitate pentru părinții care aleg acest sistem de învățământ.

Școala din zona Grădină are pentru anul școlar 2022 – 2023 și două clase pregătitoare tradiționale a câte 22 de elevi, la care vor preda învățătoarele Irina Filip și Daniela Hreniuc. Părinții care optează pentru clasa pregătitoare tradițională pot face cerere pentru ca micuții să rămână după ora 12 la școală în cadrul programului After School.

Sub directa supraveghere a învățătorilor, copiii vor lua masa în școală, își vor face temele îndrumați de cadrele didactice, vor face pregătire suplimentară, participă la activități recreative în afara școlii. Pot chiar și să doarmă, dacă vor fi ridicate restricțiile impuse de starea de alertă, așa cum se întâmpla până acum doi ani.

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” oferă condiții foarte bune, astfel încât, în cadrul programului After School, elevii să se simtă ca acasă. Programul se realizează în parteneriat cu Asociația „Child’s Life”, iar taxa pe care părinții trebuie să o suporte este de 15 lei pe zi. Înscrierile pentru clasele pregătitoare din anul școlar 2022 – 2023 vor începe de la mijlocul lunii martie și se vor face în funcție de criteriile stabilite de Ministerul Educației.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE