- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

Mihai  Botez, președintele USR Vaslui: AUR – MANIPULARE TOXICĂ ȘI PROPAGANDĂ MINCINOASĂ

Cele mai citite

- Advertisement -

Cu cât se apropie anul alegerilor, cu atât metodele AUR devin mai mârșave și mai lipsite de scrupule, consideră Mihai Botez, președintele USR Vaslui. Obținerea datelor personale și a contactelor a cât mai mulți alegători, pentru a fi introduse în rețelele de manipulare și transmitere a mesajelor false și alarmiste, a devenit pentru AUR metodă frecventă de lucru.

Mihai Botez:  „Întâi au inventat liste false de semnături pentru demiterea lui Iohannis, apoi o aplicație de donații care te transforma automat în membru de partid, iar acum încearcă să profite de nemulțumirile românilor din diaspora în relația acestora cu autoritățile consulare.”

La fel ca infractorii informatici, care se folosesc  de rețele sociale pentru a fura datele personale ale utilizatorilor acestora, AUR inventează un așa-zis telefon, o „linie verde pentru consulate” care să  „ofere sprijin și soluții celor care întâmpină dificultăți la consulatele României din străinătate”.

Dar cum oferă AUR acest fals sprijin?  „Ne puteți transmite cererile și sesizările voastre, iar noi ne angajăm să le preluăm și să le ducem în Parlament pentru soluționare.” – transmiterea realizându-se prin intermediul unui număr de WhatsApp  sau pe același site obscur AUR prin completarea unui formular cu date personale.

„Furăciunea este cu atât mai penibilă cu cât în acest mod nu se rezolvă în realitate nici o problemă a românilor din diaspora.  Cum adică, AUR preia cererile și le transmite mai departe? Ceea ce preia  AUR sunt doar datele voastre personale.” a completat deputatul Mihai Botez.

Pentru rezolvarea a o parte din problemele diasporei, USR are depusă o inițiativă legislativă prin care se urmărește creșterea gradului de digitalizare a serviciilor consulare, astfel încât cetățenii să poată accesa servicii consulare online, fără a fi nevoiți să se prezinte la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular. Inițiativa legislativă prevede ca documentele să poată fi transmise beneficiarilor în format electronic sau să li se expedieze prin servicii de curierat.

Mihai Botez: „Inițiativa USR facilitează legătura dintre cetățean și consulate. Dar este vorba despre o legătură directă, nu prin intermediari care pot utiliza datele personale  în alte scopuri, așa cum se poate întâmpla prin așa-zisa linie verde a extremiștilor de la AUR.

Orice asociere cu AUR vă poate pune în situația să fiți parte la minciuna și manipularea toxică a acestora, iar orice vot pentru AUR este un vot pentru un viitor al României în afara Uniunii Europene.”

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE