- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

ISJ Vaslui se desființează odată cu celelalte inspectorate școlare din țară

Cele mai citite

- Advertisement -

Reorganizare în sistemul de învățământ preuniversitar. Inspectoratele școlare județene vor dispărea de luna viitoare, locul lor urmând a fi luat de direcțiile județene pentru învățământul preuniversitar, care se vor afla în subordinea Ministerului Educației, și de birourile județene ale ARACIP.

Aceste direcții se vor constitui ca servicii publice deconcentrate ale aceluiași minister. Direcțiile județene se vor ocupa de evaluarea directorilor școlilor, iar inspecția școlară generală, cea tematică și inspecția de specialitate vor trece la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). Această instituție va fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, dar și din fonduri proprii.

Scopul acestei schimbări este realizarea unei delimitări a inspecției școlare de activitățile curente, de organizare de concursuri, evaluarea directorilor, concursurile directorilor.

În cazul inspectorilor școlari generali, se va renunța la detașare și vor fi numiți directori ai direcțiilor județene pentru învățământul preuniversitar.

Direcțiile județene de Tineret și Sport, care se află acum în subordinea Ministerului Educației, vor trece în subordinea consiliilor județene, ceea ce va însemna un efort financiar considerabil pentru acestea din urmă.  

- Advertisement -spot_img

Alte articole

4 COMENTARII

  1. Uraaaa.. dar era vorba de restringere ca numar de salariati!!! Acum creste nr.? Cind se trece la inspector pe arie curiculara? Cind se otganizeaza concurs? Pina acuminsp.scolari au fost numiti politic. Dar!!!! Cel mai urit si mai urit este la rromi…..inspectorul trebuie sa aiba recomandare de la partida de la Bucuresti. Fara ecperienta, fara a cunoaste comunitatile ,fara a cunoaste reglementarile etc.etc
    . La baza sta pilaaa.. rudeniaaaaa…si etc

  2. La noi în școală, înspectorii intră foarte târziu la ore, ei stau de vorbă în cancelarie, pe holuri, sunt VIP-uri și e mare lucru să te bage în seamă!
    Nimeni nu parchează pe locurile lor, mai exact parcheaza ca la coafor, pentru că ei trebuie să ajungă imediat la inspectorat, unde tu nu-i găsești niciodată că ei sunt plecați pe teren. Ce inspecție școlară să facă ăstia, râsurile astea, unui profesor care zi de zi predă, duce greul școlii!
    Ei se ocupă de transferuri ca să ia șpăgi. Te trimit ei, nu ați observat, la cea mai bună învățătoare, la cel mai bun profesor!
    Sistem de 2 bani, corupție și șpagă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE