- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
duminică, 19 mai 2024
duminică, 19 mai 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Inițiativa viceprimarului Ana-Maria Vintilă s-a concretizat: un prim grup de femei din Bârlad a beneficiat de transport gratuit la IRO Iași (P)

Cele mai citite

- Advertisement -

Ca urmare a implicării viceprimarului Ana-Maria Vintilă în problema screening-ului pentru depistarea cancerului mamar la femeile din Bârlad, ieri, a plecat la Iași primul grup de bârlădence care vor beneficia de mamografii gratuite la Institutul Regional de Oncologie.

Având în vedere că IRO nu mai derulează campanii prin unitatea mobilă în localitățile care solicitau acest lucru, precum și numărul mare de înscrieri ce nu puteau fi onorate, dar și lipsa unui mamograf în Bârlad, Ana-Maria Vintilă a propus alocarea de la bugetul local a unor sume cu care să fie asigurat transportul femeilor la Iași.

IRO asigură gratuit testarea femeilor, însă nu și deplasarea acestora la Iași, așa că inițiativa Anei-Maria Vintilă a fost binevenită, mai ales că majoritatea au venituri modeste.

„Mamografia este cea mai importantă investigație medicală pentru depistarea cancerului mamar și, dacă e făcută la timp, are 100% șanse de a salva viața femeilor testate. Mă bucur că inițiativa mea a fost aprobată în Consiliul Local și că transportul femeilor la IRO Iași va fi suportat din bugetul local. Vor fi câte trei deplasări pe lună, organizate săptămânal, în funcție de cereri. Transportul se va face cu un microbuz de nouă persoane, care vor trebui să se înscrie în prealabil la Direcția de Asistență Socială, apelând numărul de telefon 0335 800 180. O mamografie digitală costă aproximativ 400 de lei, iar transportul cu trenul aproape 100 de lei. Datorită inițiativei mele, femeile din Bârlad care vor să să-și verifice starea de sănătate prin efectuarea unei mamografii  vor scutite de această cheltuială. Sunt sigură că sunt multe familii pentru care această sumă reprezintă destul de mult.”, a declarat Ana-Maria Vintilă, candidat pentru Primăria Bârlad, din partea Alianței Dreapta Unită.

Cine poate face mamografie:

▫️Femei asigurate, cu vârsta peste 40 de ani;

▫️Nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni, fără diagnostic confirmat de cancer mamar;

▫️Nu sunt însărcinate,

▫️Nu alăptează.

𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲: 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗰𝗹𝗶𝗻𝗶𝗰 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗴𝗶𝗻𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲, 𝗰𝗮𝗿𝗱 𝗱𝗲 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝘁 𝘀̦𝗶 𝗰𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE