- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
duminică, 19 mai 2024
duminică, 19 mai 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Încă o amendă pentru Primăria Bârlad, de la Garda de Mediu

Cele mai citite

- Advertisement -

Primăria Bârlad a fost din nou amendată de comisarii Gărzii de Mediu, pentru faptul că nu a acționat pentru refacerea mediului. După verificările făcute de Garda de Mediu, în urma sesizării unui bârlădean, au fost identificate în zona Prodana 600 mc deșeuri vegetale amestecate cu deșeuri menajere, împrăștiate pe o suprafață de 5 ha.

Drept urmare, UAT Bârlad a fost sancționată cu o amendă în valoare de 45.000 de lei și obligată să respecte următoarele măsuri impuse de Garda de Mediu:

  • predarea deșeurilor reciclabile și periculoase la operatorii autorizați;
  • transmiterea documentelor de transport către Comisariatul Județean Vaslui al Gărzii de Mediu;
  • interzicerea incinerării sau îngropării deșeurilor.

Concret, gunoiul a fost depistat în perimetrul cuprins între baza sportivă de peste calea ferată și intrarea în zona Prodana, însă nu în zona de promenadă.

Controlul Gărzii de Mediu a avut loc la sfârșitul lunii martie, dar în comunicatul postat pe pagina de FB a instituției, pe 29 martie, nu s-a precizat care UAT a fost amendat, posibil din rațiuni care țin de campania electorală.

Nu este pentru prima oară când Primăria Bârlad este amendată de Garda de Mediu, dar cu toate acestea, municipalitatea nu se conformează în privința protejării mediului.

Așadar, este nevoie urgentă de investiții cu ajutorul cărora să fie posibilă monitorizarea permanentă a zonelor de risc ale orașului și implicit protejarea mediului înconjurător, care în ultimii doi ani a fost sufocat de praf și deșeuri.

Monitorizarea va trebui făcută cu ajutorul camerelor de supraveghere și a polițiștilor locali, sancționarea cetățenilor care încalcă normele de protecție a mediului fiind singura soluție ce ar putea stopa poluarea mediului cu deșeuri.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

2 COMENTARII

  1. Vinovații care aruncă deșeurile,dece nu sunt prinși si amendați ??? Majoritatea orașelor,din țară,sunt ,,învadate,,de deșeuri ..,se vede că situația este scăpata de sub control….Garda de Mediu nu mai poate face mare…lucru decât sa dea amenzi pe unde…prinde, dar așa nu se rezolvă problema…deșeurilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE