- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Grupul folk „Ecou”, premiat din nou, la Festivalul Național de Folk „Chira Chiralina” de la Brăila

Cele mai citite

- Advertisement -

Prestație excelentă a membrilor grupului folk „Ecou” din Bârlad, la ediția a XVI-a a Festivalului Național de Muzică Folk „Chira Chiralina”, desfășurat în perioada 18-19 noiembrie, la Brăila. Grupul „Ecou” a obținut, ieri,  locul II, iar solistul Luca Mastacan a fost recompensat cu Premiul de Popularitate.

Festivalul Chira Chiralina, organizat de Centrul de Creație Brăila și Consiliul Județean Brăila, este o competiție foarte dură, întrucât nu se desfășoară pe categorii de vârstă și nici nu se face separarea între soliști individuali și grupuri.

Folkiștii bârlădeni au fost felicitați la ieșirea de pe scenă, în foaierul Casei Tineretului din Brăila, mulți considerându-i câștigătorii de drept ai festivalului. Florin Chilian, în persoană, i-a felicitat pentru spectacolul oferit, dar mai ales pentru calitatea muzicii interpretate.

„A venit și momentul premierii! Rezultatul a fost unul deosebit, mai ales într-o concurență atât de acerbă, astfel grupul folk ,,Ecou” a obtinut locul II si Luca Mastacan a primit premiul special al juriului, înființat special de președintele juriului, Ducu Bertzi, Premiul de Popularitate! Premiile, cu siguranță, puteau fi mai mari, dar luați în calcul că atunci când se jurizează se ține cont de vârstă și se ia în calcul că au 14 ani și că vor avea timp să câștige la anul. În schimb, am trăit cu toții momente de neuitat, atunci când am ieșit de pe scenă în foaierul casei, zeci de oameni ieșind în întâmpinarea noastră, felicitându-i pe copii, spunându-le că ei au fost de fapt câștigătorii pentru majoritatea spectatorilor! Efectiv, i-au îmbrățișat, i-au pupat, s-au fotografiat cu ei, a fost ceva ce nu am mai trăit nici noi dar nici copiii! Este clar că am fost marea surpriză a acestui concurs, Luca a rupt inimile spectatorilor și nu numai, Ducu Bertzi a spus că, ieri, in timpul concursului, l-a sunat pe Vasile Șeicaru și l-a rugat să se uite la transmisia de la TV fiindcă Luca a cântat melodia sa, La adio, Vasile afirmând că interpretarea este excepțională, iar Ducu i-a spus în glumă „Cred că o cântă mai bine ca tine!”. Dar surprizele s-au ținut lanț, fiindcă la ieșirea copiilor din scenă ne-am trezit cu Florin Chilian, care pur si simplu a vrut să-i felicite pe copii pentru spectacolul oferit, dar mai ales pentru calitatea muzicii folk pe care au interpretat-o. Mulțumim organizatorilor, Consiliul Județean Brăila, Centrului de Creație Brăila, Primăriei Brăila, doamnei director Alina Sulicu și întregii echipe de organizare, părinților, pentru că ne susțin, si domnului consilier Ivan Vasile, care de aproape doi ani de zile practic face parte din această echipă minunată a grupului folk „Ecou” și ne susține necondiționat!”, a declarat prof. Cornel Pleșu, coordonatorul talentaților folkiști bârlădeni.

Cu o seară înainte, a avut loc preselecția, iar juriul a ales dintre concurenții bârlădeni trei interpreți individuali – Luca Mastacan, Elena Secrieru, David Violeț și grupul folk Ecou.

Micii folkiști coordonați de prof. Cornel Pleșu s-au prezentat foarte bine și au interpretat melodii consacrate, ale unor mari cantautori, cum ar fi  „La adio” – Vasile Șeicaru , „Cuvântul lui Roată către divan” -Valeriu Penișoară, „Ți-am adus un oraș” – Frații Chiriac, dar și multe compoziții proprii.

Publicul cunoscător i-a răsplătit din plin cu foarte multe aplauze. A fost o seară minunată, încheiată cu un recital de marcă, marele cantautor Nicu Alifantis.

Festivalul Național de Muzică Folk „Chira Chiralina” de la Brăila are ca principal scop descoperirea tinerelor talente și se adresează categoriilor de vârstă 14-35 ani.

A fost o adevărată provocare pentru folkiștii bârlădeni, având în vedere că în acest concurs participă tineri deja consacrați. Membrii grupului Ecou au considerat acest festival ca pe o nouă ocazie de acumulare a experienței, dar au reușit să obțină și premii foarte importante.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE