- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
duminică, 19 mai 2024
duminică, 19 mai 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Grupul folk „Dacii Liberi” din Bârlad a primit trei de „Da” la „Românii au talent”

Cele mai citite

- Advertisement -

Grupul folk Dacii Liberi (fost Ecou), coordonat de prof. Corneliu Pleșu, a avut o evoluție bună aseară, la emisiunea concurs „Românii au talent”. Melodia cu care s-au prezentat, „Din nou, dacii liberi”, pe versuri de Adrian Păunescu, iar muzica, creație a grupului, le-a asigurat calificarea în etapa următoare a competiției, cu trei de „Da”.

Mihai Bobonete a declarat că interpretarea bârlădenilor i-a amintit de anii când mergea în tabără și se cânta muzică folk, dar pentru că i s-a părut că Dacii Liberi nu s-au sincronizat perfect, în cele din urmă a dat un „Nu”.

Acest lucru nu a influențat decizia celorlalți trei jurați, Andra considerând că vocile sunt foarte frumoase, iar un singur „Nu” a fost suficient pentru ca tinerii folkiști bârlădeni să se ambiționeze mai mult și să demonstreze că sunt foarte buni.

Din păcate, în timpul evoluției grupului Dacii Liberi au fost probleme cu sonorizarea, iar microfonul de la saxofon nu a funcționat.

Preselecția pentru această nouă ediție a emisiunii „Românii ai talent” a avut loc în luna septembrie 2023, concursul propriu-zis în luna noiembrie, iar evoluția grupului Dacii Liberi a fost difuzată aseară.

Folkiștii bârlădeni au fost însoțiți de coordonatorul lor, profesorul Corneliu Pleșu, consilierul local Vasile Ivan, prietenul și susținătorul lor financiar, precum și de părinții membrilor grupului.

Grupul Dacii Liberi este format din elevi ai Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”, ai Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu” și ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”.

Cei care au convins juriul că merită să meargă mai departe sunt: Elena Secrieru, Nicolae Călin, Petru Călin, David Violeț, Daria Nenință, Iustin Nechita, Adrian Chiratcu, Antonie Călin și Luca Mastacan.

Acesta din urmă a participat în urmă cu patru ani la același show de televiziune și a trecut în etapa următoare, dar, din păcate nu a mai fost chemat pentru a concura mai departe.

„Muzica folk înseamnă vers, melos, poezie trăire, sentiment, voce, instrument si se lipește de inimile ascultătorilor, indiferent de temele abordate, patriotism, dragoste, caracter social revoluționar etc. Am ajuns cu acești minunați copii aici, la acest nivel, datorită muncii lor asidue, datorită marilor cantautori care au constituit adevărate exemple pentru ei, datorită unor adevărați prieteni, pe care îi enumerăm: Mircea Vintilă, Walter Ghicolescu, poetul Sorin Poclitaru, Emeric Imre, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Andrei Păunescu, Cristi Buică, Magda Pușcaș, Dinu Olărașu, Vanghele Gogu, Marius Coșerariu etc. Tuturor le mulțumim pentru că de câte ori ne-am întâlnit, la diferite concursuri și festivaluri, ne-au apreciat și susținut, încurajându-ne să mergem mai departe.”, a transmis prof. Corneliu Pleșu.

Acesta a mai precizat că își dorește ca grupul pe care îl coordonează să poată avea posibilitatea de a demonstra în etapa următoare adevărata valoare, care a fost apreciată și premiată la atâtea concursuri și festivaluri naționale.

Românii au talent, 10 mai. Tinerii din Grupul Folk „Ecou” i-au amintit lui Mihai Bobonete de adolescență: „M-ați dus în povestea mea!” | Scene si bonusuri din Românii Au Talent! | PRO TV

- Advertisement -spot_img

Alte articole

3 COMENTARII

  1. Poate ar trebui ca, in loc de profesor, sa se semeneze colaborator al Securitatii ca politie politica, conform Deciziei ICCJ, Cornel Plesu. Si mai are niste calitati: tradator al lui Olteanu si atarnator al lui Bouros!

  2. Slava Domnului ca nu a functionat microfonul de la saxofon. Ce sa caute saxofonul intr-un grup folk? Si asa a fost mai mult zgomot decat muzica. Pacat de talentul copiilor!

  3. Mult zgomot pentru nimic. Asta a fost prezenta acestui grup la Romanii au talent. Plesu a facut bataturi la degete postand comentarii pozitive pe toate retelele de socializare. Daca ar fi ajuns macar in semifinale ar fi fost ceva. Degeaba au talent copiii daca prezentarea a fost jalnica. Si nu e vina lor pentru acest lucru. Iar parintii acestor copii ar trebui sa fie mai atenti la cat mai invata ei si nu la aceste mici succese trecatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE