- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 zile. Avocații vor contesta decizia judecătorilor Tribunalului Vaslui

Cele mai citite

- Advertisement -

Actualizare:

Dumitru Buzatu își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, la Iași. Decizia a fost luată sâmbătă seara de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vaslui, la solicitarea procurorilor DNA.

Dumitru Buzatu ar fi declarat că s-a întâlnit cu omul de afaceri Emil Savin căruia i-ar fi solicitat suma de 125.000 lei ca împrumut, nu 1,25 milioane lei.

Avocații lui Dumitru Buzatu au declarat că vor contesta decizia arestării preventive.

Știre inițială:

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus astăzi din PSD, cu unanimitate de voturi. Fosta soție a acestuia, senatoarea Gabriela Crețu, a fost suspendată din partid, iar fiul, Tudorel Buzatu, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat.

După flagrantul de ieri seară, când în portbagajul mașinii lui Dumitriu Buzatu a fost găsită suma de 1,25 milioane lei, sumă care reprezenta mita pentru atribuirea unui contract unei firme de construcții, procurorii DNA Iași au dispus reținerea președintelui Dumitru Buzatu pentru 24 ore începând cu 23 septembrie.

Dumitru Buzatu urmează să fie prezentat la ora 18 la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).
În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”, informează DNA.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

1 COMENTARIU

  1. Banul este ochiul dracului …asa ca cel mai bine sste sa ascundem comorile ingropate in gradina…. .. mai fratilor nu merita sa aratam la vedere o comoara pretioasa… DL. B uzatu asi merita soarta de nabab condamnat … A ici se vede ca a actionat ca un ifractorrr… Bogatia nu aduce fericiree…Lacomia strica omeniaaa….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE