- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Distincție și Onoare. Ordine și decorații din colecția Muzeului „Vasile Pârvan”

Cele mai citite

- Advertisement -

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad va găzdui în perioada 10 februarie – 14 aprilie 2024 o nouă expoziție cu tematică istorică: Distincție și Onoare. Ordine și decorații din colecția Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Sâmbătă, 10 februarie 2024, ora 11:00, sunteți invitați să participați la vernisajul expoziției organizat la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, situat pe Str. Vasile Pârvan, nr. 1. Invitat va fi cercetătorul științific dr. Sever Boțan din cadrul Institutului de Arheologie al Academiei Române, Filiala Iași.

„Prin prisma acestui eveniment am dorit să ilustrăm evoluția Principatelor, iar mai apoi a României în perioada secolelor XIX-XX, o perioadă tumultoasă pentru istoria Europei în care au avut loc numeroase conflicte, iar multe state, printre care și România, și-au câștigat independența. Expoziția creată de noi prezintă o mare parte din evenimentele care au marcat aceste două secole și oferă vizitatorilor ocazia de a putea viziona exponate cu o bogată încărcătură istorică, care au fost construite în acea perioadă și purtate cu mândrie atât de către militarii vremii, cât și de diverse personalități în jurul cărora s-au țesut nenumărate povești.”, a declarat muzeograful Adrian-Ionuț Gîlea, organizatorul expoziției.

Expoziția, Distincție și Onoare. Ordine și decorații din colecția Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, este compusă atât din ordine și decorații românești, cât și străine, prezentând o evoluție în timp a acestora. În cadrul acestei expuneri nu veți putea admira doar decorații militare și civile, ci și o serie de medalii comemorative, jubiliare sau obținute cu ocazia diverselor concursuri care amintesc numeroase evenimente ce ne-au marcat existența.

Adrese la care se pot obține mai multe informații:

email: muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeuparvan.ro/

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE