- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

Crește vertiginos numărul cazurilor de Covid la Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad a înregistrat în ultima perioadă o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu Covid. Dacă în urmă cu două săptămâni, în această unitate medicală erau internați zece pacienți cu Covid, acum numărul lor a crescut de trei ori.

Din cei 30 de pacienți aflați pe patul de spital, 15 sunt internați la Boli Infecțioase, iar restul în alte secții și, din fericire, niciunul la ATI.

Conducerea spitalului a declarat că niciun pacient nu prezintă forme severe de boală și că predomină formele medii, în special la pacienți cu diverse patologii asociate.

În săptămâna 11-17 septembrie, s-a observat o creștere a numărului de cazuri, iar 23 de pacienți au fost internați. Zilnic, la CPU sunt testați în medie 50 de pacienți, din care aproximativ 20% sunt depistați pozitiv.

În această conjunctură, conducerea spitalului a luat măsuri pentru reducerea răspândirii virusului în unitate. Acestea sunt: triajul personalului medico-sanitar la intrarea în tură, limitarea numărului vizitatorilor la o singură persoană pentru fiecare bolnav, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, testarea pacienților cu internare programată și testarea în CPU a pacienților cu simptomatologie.

Medicii spun că multe dintre cazuri nici nu mai sunt raportate, așa că numărul bolnavilor poate fi mult mai mare. Cele mai multe cazuri se înregistrează în școli, odată cu reluarea cursurilor, și în instituții, după revenirea angajaților din concediu.

Predomină subvariantele Omicron, Eris care a fost denumită variantă de interes de către OMS, cât și varianta Pirola, care sunt mai degrabă contagioase decât virulente. Deși mult mai contagioase decât până acum, acestea nu provoacă forme severe de boală.

De la varianta Omicron până în prezent s-a observat o scădere a severității bolii, ce se datorează pe de o parte schimbărilor virusului în sine, care cauzează simptomatologie mai blândă decât la începutul pandemiei, și în același timp expunerii populației la virus.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE