- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
duminică, 19 mai 2024
duminică, 19 mai 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Copiii de la CSC „Neculai Roșca Codreanu” Bârlad, pregătiți să întâmpine Sărbătorile Pascale

Cele mai citite

- Advertisement -

Apropierea Sărbătorilor Pascale și începutul vacanței de primăvară au oferit un bun prilej copiilor beneficiari ai Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” (CSC NRC) din Bârlad pentru a afla mai multe despre tradițiile și obiceiurile de Paști ale românilor.

Astfel, vineri, 26 aprilile, copiii din cadrul Complexului se Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” au avut ocazia de afla despre obiceiul încondeierii ouălor și chiar au putut învăța această tehnică.

Copiii au fost fascinați să folosească chişiţa pentru încondeiatul ouălor de Paşte, îndrumați de meşterul popular Dan Horgan, motivele folosite de acesta pentru încondeiat fiind inspirate din scoarţele ţărăneşti vasluiene.

După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, s-au familiarizat cu tradiția încondeierii ouălor, prin implicarea directă a șefului de complex, 27 de copii de la Centrul de Zi din cadrul CSC NRC au mers ieri într-o excursie la Mânăstirea Alexandru Vlahuță.

„Obligația noastră este să luptăm pentru a respecta prețioasa amintire a rădăcinilor noastre culturale și în egală măsură de a le transmite mai departe copiilor încărcătura spirituală a acestei perioade. Într-un context în care tehnologia și noile tendințe par că ne-au acaparat viața, în perioada sărbătorilor devenim automat mai umani și mai apropiați de lucrurile cu adevărat importante pentru sufletul nostru. În această paradigmă se încadrează și activitățile inițiate pentru această importantă sărbătoare a creștinătății.”, a transmis Costel Zară, șeful Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu”.

Copiii au fost primiți cu căldură la sfântul lăcaș, un mic colț de Rai, așa cum sunt poate toate așezămintele în care au ales să trăiască întru slujirea Domnului cei care nu și-au găsit locul în lumea mireană.

La întoarcerea spre Bârlad, copiii au făcut un scurt popas pe o pajiște din comuna Băcani, la marginea drumului, unde s-au jucat cu mingea și s-au bucurat de priveliștea oferită de dealurile înverzite.

Cum Paștele este aproape, iepurașul DGASPC i-a așteptat în parcul din curtea Complexului și le-a dăruit pachete cu dulciuri și fructe.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE