- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Bârladul are trei reprezentanți de clasa a VIII-a, la Olimpiada Națională de Informatică

Cele mai citite

- Advertisement -

Trei din cei cinci elevi de clasa a VIII-a, din județ, care s-au calificat pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică sunt bârlădeni. Cel mai mare punctaj a fost obținut de Emilian Cârnu, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad. Cu 159 de puncte, s-a clasat pe locul al 15-lea din țară, în rândul elevilor de clasa a VIII-a.

Elevul se pregătește la Centrul Județean de Excelență cu profesorul Nicu Vlad și a participat și la Olimpiada de Matematică, dar nu a reușit să se califice la faza națională decât la cea de Informatică.

Cel de-al doilea elev bârlădean calificat la Olimpiada Națională de Informatică este Toma Horațiu Andreas. El este elev al Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”, în clasa a VIII-a C, și s-a pregătit pentru olimpiadă cu prof. Bogdan Mocanu, la Centrul de Excelență Bârlad.

A participat și la Olimpiada de Chimie, dar a reușit să se califice la faza națională doar la Olimpiada de Informatică. Cu cele 83 de puncte obținute, Andreas este al 60-lea pe țară.

Gabriel Mitruț Sebeni, din clasa a VIII-a B a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu”, este al treilea elev de clasa a VIII-a din Bârlad care s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică.

Este pregătit la Centrul Județean de Excelență Vaslui de prof. Nicu Vlad și cu cele 80 de puncte obținute, Mitruț se clasează pe locul 83 pe țară.

Alături de cei trei elevi din Bârlad, din lotul județean al elevilor de clasa a VIII-a calificați la faza națională a Olimpiadei de Informatică mai fac parte și vasluienii Nicolae Vlad Toma și Teodor Matei, ambii de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene”, care au obținut câte 80 de puncte fiecare.

Performanța acestor elevi este cu atât mai mult de apreciat cu cât ei vor concura cu elevi care învață la licee de informatică și care studiază intensiv această disciplină.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE