- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Bârlădeanca Mihaela Niculescu este câștigătoarea Premiului pentru Jurnalism în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială

Cele mai citite

- Advertisement -

Mihaela Niculescu, redactor Puls24.ro, finalistă în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, a câștigat Premiul pentru Jurnalism, la categoria Personalități care au sprijinit asistența socială pe parcursul anului 2023.

Aseară, pe scena Ateneului Român, au fost decernate premiile oferite în cadrul ediției din acest an a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, eveniment organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Au fost premiați atât asistenți sociali, cât și ONG-uri, instituții, politicieni și jurnaliști din țară, care au sprijinit asistența socială.

La Premiul pentru jurnalism au fost nominalizați, după o selecție riguroasă a portofoliilor, trei jurnaliști: Cristi Georgescu (Observator Antena 1), Mica Șvab (Plus TV Maramureș, corespondent Europa FM) și Mihaela Niculescu, de la Puls24.ro.

Juriul a considerat că portofoliul jurnalistei din Bârlad, nominalizată de Colegiul Asistenților Sociali din Județul Vaslui, a fost cel mai convingător, aceasta câștigând finala pentru jurnalism.

Cu o activitate de 28 de ani în presa audio-vizuală și scrisă, Mihaela Niculescu s-a ocupat cu precădere de domeniul social, evidențiind implicit activitatea specialiștilor din asistență socială, în zeci de articole publicate doar în 2023.

Cea care a anunțat câștigătorul acestui premiu a fost asistenta socială Ștefania Savin, membră a Comisiei de imagine și comunicare din cadrul CNASR. Andreea Marin, ambasadoarea Excelenței în Asistență Socială, a remarcat că site-ul Puls24.ro este una dintre puținele publicații online care prezintă în articolele sale probleme sociale reale și evidențiază activitatea asistenților sociali.

Vizibil emoționată, câștigătoarea Premiului pentru jurnalism, a fost invitată pe scenă pentru a i se oferi diploma și placheta CNASR, fiind susținută din public de o delegație a Colegiului Județean al Asistenților Sociali Vaslui. Au fost prezenți în sală și Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui, Roxana Hriscu, director adjunct, și Marius Dohotaru, director executiv al aceleiași instituții.

„Premiul acordat de CNSR mă onorează și mă surprinde în același timp, având în vedere că am avut contracandidați puternici, precum ceilalți doi finaliști, Cristi Georgescu și Mica Șvab. Mulțumesc Polixeniei Condrea, unul dintre cei mai vechi asistenți sociali din județ, care m-a nominalizat pentru participarea la Gală. Mulțumesc Mirelei Petcu și lui Costel Zară, președinta și vicepreședintele Colegiului Județean al Asistenților Sociali Vaslui, pentru colaborare și susținere, conducerii DGASPC Vaslui, instituție cu care am dezvoltat un parteneriat de cursă lungă. Mulțumesc, de asemenea, asistenților din ONG-uri, precum și asistenților sociali din mediul rural, tuturor asistenților sociali cu care am colaborat de-a lungul timpului, mulți dintre ei oameni speciali, cu vocație. Împreună am reușit să ajutăm oameni din categorii vulnerabile. Unora le-am salvat chiar viața, la propriu, altora le-am dat șansa la o viață mai bună. Am ajutat bătrâni, familii cu copii aflate în dificultate. Presa și instituțiile din domeniul asistenței sociale trebuie să fie parteneri. Mă bucur că prin articolele mele am reușit să rezolvăm, cu ajutorul specialiștilor din asistență socială, marea majoritate a cazurilor pe care le-am identificat și prezentat. Gala din această seară vorbește despre excelență, dar mai vorbește despre ceva: despre recunoștință. Felicit CNASR pentru faptul că, de zece ani, prin acest eveniment, cultivă și promovează recunoștința. Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, urez tuturor asistenților sociali putere de muncă, pentru că este multă treabă, atât în județul Vaslui, cât și în celelalte județe și să nu uite că sunt una dintre cele mai importante categorii profesionale din România.”, a declarat Mihaela Niculescu.

La ediția din acest an a Galei, au participat delegații ale primăriilor și DGASPC-urilor din țară, reprezentanți ai ONG-urilor și ai mai multor instituții, parlamentari, secretari de stat și chiar ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu.

În județul Vaslui a ajuns încă un premiu. La categoria Personalități care sprijină asistența socială, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși a câștigat Premiul Instituția anului, care a fost înmânat părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele asociației.

„Acest premiu care ne onorează și ne responsabilizează, cu gratitudine, îl dedicăm tuturor beneficiarilor noștri, copii și bătrâni, precum și celor care ne ajută permanent în proiectele noastre!”, a declarat părintele Vladimir Beregoi.

 

- Advertisement -spot_img

Alte articole

3 COMENTARII

  1. Felicitari doamnei Niculescu pentru profesionalismul de care da dovada ca ziarist! Si pentru ca, spre deosebire de ceilalti colegi de breasla care au ales sa stea cu mana intinsa pentru a primi pomana de la Primarie, a ramas independenta si verticala , chiar daca asupra ei au fost exercitate presiuni pentru a se ralia curentului pro primar!

  2. Pe d.na Niculescu o stiu de pe vremea cînd lucra la televiziunea locală.Am apreciat mereu faptul că abordează teme sociale pe care colegii dumneaiei nu le abordează probabil din motiv de rating și că nu aduc vizualizări.
    Am căutat știrea în celelalte publicații locale dar nici una n-a făcut referire la acest premiu acordat unui jurnalist local.Parcă nici n-ar exista acest event și vorbim de un jurnalist local, o colegă pînă la urmă.Refuz să cred că ar fi vorba de invidie.
    Felicitări pentru premiu și continuați, recunoașterea valorii se reflectă în subiectele abordate și premiile obținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE