- Advertisement -spot_img
duminică, 24 septembrie 2023
duminică, 24 septembrie 2023
- Advertisement -spot_img

Se lucrează intens la renovarea și modernizarea Casei cu Grădină, din subordinea CSC „Neculai Roșca Codreanu” Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

Casa cu Grădină, aflată în subordinea Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” va fi reabilitată complet cu fonduri alocate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și din sponsorizări. Lucrările sunt în toi, iar peste trei săptămâni sediul acestui centru social, care are 12 beneficiari cu dizabilități și nouă angajați, va fi reabilitat și modernizat.

Au fost schimbate ușile, montat linoleum în toate dormitoarele și camera de zi, schimbată faianța și gresia din băi, hol și bucătărie și a fost zugrăvit și văruit peste tot. De asemenea, au fost amenajate și băile speciale pentru copiii cu dizabilități și montate instalații de iluminat modern.

Costel Zară, șeful Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu”, a declarat că din sponsorizările pe care le-a atras se va construi un gard nou, care îl va înlocui pe cel existent acum, vechi de 30 de ani, aflat într-o stare avansată de degradare.

Costel ZARĂ – șeful Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” Bârlad

„Determinat de provocările reale pe care le constituie reamenajarea clădirilor în care se desfășoară activitățile serviciilor sociale ale Complexului de Servicii Comunitare Neculai Roșca Codreanu Bârlad, am considerat oportun să mi continui proiectul început în luna iunie, cu renovarea generală a centrului Casa cu Grădină.

Motivația pentru această atitudine este satisfacția de a vedea beneficiarii serviciilor a căror soartă nu a fost favorabilă, bucurându-se de condiții optime de trai, începând cu dormitoarele, camera de zi și terminând cu băile special amenajate pentru copiii cu dizabilități și adaptate nevoilor lor specifice.

În regie proprie, vom construi și un gard nou, decent, pentru a-l înlocui pe cel prezent, care are o vechime de peste 25-30 de ani și care se află într-o stare avansată de deteriorare.

De asemenea, intenționez să identific o soluție pentru amenajarea unui spațiu de relaxare și joacă, pentru petrecerea timpului liber și socializare.”, a declarat Costel Zară.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a Casei cu Grădină se ridică la aproximativ 150.000 de lei, bani alocați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Tot cu bani din bugetul DGASPC va fi construit și gardul lateral din cherestea, iar din sponsorizări vor fi înlocuite porțile și gardul frontal.

Casa cu Grădină funcționează în actualul sediu din anul 2004, iar anterior acolo a fost Leagănul de copii.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE