- Advertisement -spot_img
miercuri, 6 decembrie 2023
miercuri, 6 decembrie 2023
- Advertisement -spot_img

Ouă gata clocite, ofertă specială în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad

Cele mai citite

- Advertisement -

A crezut că a cumpărat ouă proaspete, iar când a ajuns acasă a văzut că ouăle aveau embrion cu ochi. S-a întâmplat în urmă cu câteva zile în Piața „Sf. Ilie” din Bârlad, iar bârlădeanca pățită spune că imaginea cu ochii bulbucați ieșind din ou îi va rămâne mult timp pe retină și nu crede că mai mânca prea curând ouă.

Femeia este indignată de felul în care sunt „protejați” consumatorii și speră că cei de la Circumscripția Sanitară Veterinară a Pieței vor face controale mai multe și mai riguroase.

„Am mers în piață, miercurea trecută, să cumpăr brânză. Femeia de la care am luat brânză avea și ouă, așa că am cumpărat și zece ouă, cu 1,50 lei bucata. Ajunsă acasă, am vrut sa fierb două dar m- am răzgândit și am preferat să fac omletă, să mănânc cu cartofi prăjiți. După ce am spart un ou, am văzut că în loc de gălbenuș erau doi ochi mari, bulbucați care mă urmăreau. Oul avea pui în el, adică embrion. Am mai spart unul, la fel, și apoi pe celelalte opt și absolut toate erau cu pui. Nu pot să cred ca încă în piață se mai vinde așa ceva. Se spune că se fac controale pentru a fi protejați consumatorii, există și medic veterinar, dar cu toate astea verificarea acestor produse lasă mult de dorit iar consumatorii plătesc ca să se îmbolnăvească. Daca eu fierbeam oul ăsta și îi dădeam nepotului meu de trei ani, ce se întâmpla?”, a povestit femeia care a avut ghinionul să cumpere ouă clocite.

Femeia a declarat că imediat a luat taxiul si s-a întors în piață. Precupeața plecase, așa că a mers la Circumscripția Sanitară Veterinara din piață.

„Am mers în spatele Pieței, la cabinetul veterinar, unde am găsit un domn doctor care mi-a vorbit foarte frumos, numai că nu prea m-a lămurit cum stau lucrurile. Mai mult m-a bulversat. Mi-a spus că nu el răspunde de așa ceva și că administrația Pieței trebuie să verifice dacă cei care vin în piață cu produse au avizul sanitar-veterinar pentru comercializarea acestor produse. Am mers la administrația Pieței și o doamnă de acolo a încercat să-mi spună una – alta, ocolind subiectul. Am insistat să mi se spună cum se numește precupeața care a venit să vândă ouă clocite, dar nu mi-a dat numele și nici nu mi-a oferit un număr de telefon la care să o sun. Am obținut în cele din urmă o fotografie cu taraba la care vindea precupeața respectivă, de pe camera de supraveghere a halei. În concluzie, nimeni nu a luat atitudine față de ceea ce mi se întâmplase. Ba,  mai mult, o taxatoare mi-a reproșat că fac prea multa gălăgie. Dacă așa se rezolvă lucrurile la piața din Bârlad, atunci am face bine ca noi, consumatorii, să fim mult mai vocali atunci când ne este pusă sănătatea în pericol, dar mai bine ar fi să nu mai cumpărăm din piață aceste produse. Niciodată nu știi cum iei o salmonelă și te-ai nenorocit și nimeni nu este vinovat în afară de tine, consumator care ai încredere că cineva te protejează.”, a mai precizat femeia.

Aceasta spune că, duminica trecută, s-a întâlnit în piață cu un cunoscut care, după ce i-a spus întâmplarea cu ouăle, i-a mărturisit că și el a pățit la fel în urmă cu o săptămână, doar că el cumpărase 20 de ouă cu… pui.

Femeia, care nu înțelege de ce se mușamalizează astfel de situații, a contactat redacția Puls 24.ro, pentru a face public acest caz.

Reprezentanții DSVSA din piață au obligația de a verifica laptele, brânza și ouăle înainte de a le de avizul producătorilor. Este adevărat că Administrația Pieței trebuie să verifice dacă producătorii au acest aviz, dar asta nu înseamnă că medicul veterinar al pieței trebuie să acorde atenție doar mostrelor cu care vin producătorii la analize. Este important ca inspectorii DSVSA să efectueze mai des controale în piață la aceste produse perisabile, ce pot provoca toxiinfecții alimentare și să ia măsurile legale împotriva celor care atentează la sănătatea publică.

În privința analizei mostrelor, situația este discutabilă. Unii producători recunosc că merg cu probe la Circumscripția Sanitară Veterinară și primesc aviz în urma unui control „ochiometric” formal. Dimineața, precupețele cu șorțul pus merg la verificat mostrele și în câteva secunde au și ieșit pe ușa circumscripției, cu bilețelul pătrat în mână, care confirmă că produsele sunt bune de consum.

Am fi curioși să știm dacă femeia care a venit cu ouăle gata clocite avea un astfel de aviz. Precupeața este R.P., din Perieni, are certificat de producător și miercurea trecută vindea la masa 31.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

9 COMENTARII

  1. in aceasta piata nimeni nu are nici o raspundere fata de sanatatea si securitatea alimentelor,canalizari infecte,gindaci si viermi in tarabe si chioscuri,ghena de gunoi infecta de nu se poate sta la bloc la etajul 4 ;bloc Popa;,cu un uluc de apa infect in mijlocul pietii ,etc.acum oua clocite,toate aceste realitati sunt atent monitorizate de ,director ,pensie-salar,bugetar de lux,secretar ,pensie si salar ,jurist,sef serviciu,administratora ,casieri etc.era suficient ca casiera sa opserve ca ouale erau ma lucioase de cit normal,administratora sa coboare din inalta infatuare si alte activitati,juristul sa se opreasca din baut si fumat ,de sef serviciu si director ce sa mai zic au cu totul alte preocupari,sa se joace cu angajatii dea uite locul de munca – nui locul de munca,dupa bunul plac ca doar are mina libera de sus……!

    • D-na vice primar,piata orasului ca si gaspodarirea acestuia intra in atributiile dvs, ce aveti de spus…?copii acestor angajati vor putea consuma asa alimente?cind mergeti sa luati taxele si spaga ,ar trbui sa vegeti si neregulili din acest sector

  2. lupu paznic la oi,nu aveti pic de rusine,bun simpt si demnitate,atita stiti sa va umpleti sacosele moca si sa va luati salariile si pensiile,fumati un pachet ,doua de tigari,serviti la birfa citeva cafele, o bericica doua,au trecut opt ore…gata ,in rest plecati cum ati venit…..rusine ba potlogarilor….rusine si celor din primarie care se fac ca nu va vad pentru o sacosa de gogosar si o intrare gratuita un parcare..!

    • Acum ceva ani era dl doctor Bejan. El făcea controlul la carnea de porc si cred că era cât de cât ok ! Acum stau la cafele ,trec orele si asta e .Bugetul României să trăiască …Jafuri penale …🇹🇩😢

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE