- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
sâmbătă, 20 aprilie 2024
sâmbătă, 20 aprilie 2024
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Micii muzicieni de la Școala de Arte „N. N. Tonitza”, recompensați cu premii la etapa zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Cele mai citite

- Advertisement -

S-au întors cu premii de la faza zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, desfășurată vineri, 22 martie, la Galați. Chiar dacă nu au s-au calificat pentru faza națională, elevii Școlii de Artă „N. N. Tonitza” din Bârlad au avut o evoluție foarte bună, recompensată cu premii și mențiuni.

Astfel, Ionuț Catrin, din clasa a V-a, a obținut Premiul I pentru interpretare la clarinet, elevul fiind pregătit de prof. Mariana Bogos. De asemenea, Marta Nistor, clasa a VIII-a, a primit Premiul I pentru interpretare la flaut, aceasta fiind coordonată de prof. Aida Pîrvu.

Matilde Tănasă, din clasa a V-a, îndrumată de prof. Dorel Andrei, a fost recompensată cu Premiul III pentru interpretare la vioară, iar Andreea Chiriac a obținut mențiune pentru interpretare la flaut. Ea este elevă în clasa a VII-a și studiază acest instrument cu prof. Aida Pîrvu.

„Sunt mândră ca avem astfel de elevi merituoși în școala noastră, precum și colegi pregătiți foarte bine din punct de vedere profesional! Aceste premii oglindesc munca asiduă și constantă a fiecărui coechipier din relația elev-profesor, precum și frumoasa și constructiva colaborare cu familiile acestor elevi premiați!”, a declarat prof. Ramona Borș, directoarea Școlii de Arte „N. N. Tonitza” din Bârlad.

Munca și dedicarea elevilor și a profesorilor îndrumători a fost așadar răsplătită prin recunoașterea la nivel regional, atât prin premii, cât și prin participarea profesorilor Camelia și Dorel Andrei în juriile de specialitate.

De-a lungul anilor, Școala de Arte „N. N. Tonitza” a reprezentat o adevărată pepinieră de talente pentru facultățile de profil, unii elevi ajungând muzicieni sau artiști plastici de talie națională și internațională.

După zeci de ani, în care Școala de Arte a funcționat într-o clădire improprie, unde încă se mai desfășoară orele practice, s-au făcut demersuri pentru construirea unui nou corp de clădire. În lunile următoare, se va trece la demolarea vechii clădiri, iar nou sediu va trebui finalizat în termen de trei ani de la începerea lucrărilor de construcție.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE