Bârladul se topește de căldură sufocantă, de aproape două săptămâni, dar Primăria nu pare să fie alarmată de avertizările meteo și de codul roșu de caniculă. Pe o asemenea vreme sufocantă, fără precedent de când se fac măsurători în România, edilii ar fi trebuit să fie responsabili față de cetățeni și să asigure câteva măsuri esențiale pentru gestionarea acestei situații.
Dacă în preajma alegerilor locale mașinile Primăriei stropeau străzile dimineața, acum, când acest lucru s-ar impune cu prisosință, spălarea străzilor se face atât de rar, încât comercianții care au magazine pe marginea arterelor principale nu-și amintesc să fi văzut mașinile Primăriei să stropească zilnic străzile.
Bârlădenii nu pot sta în casă tot timpul și cum călătoria cu autobuzul pe o asemenea vreme devine un calvar, mai ales că unele nu au aer condiționat, aceștia sunt nevoiți să meargă pe jos.
Ghinionul lor este că cel mai călduros an a găsit orașul mai defrișat ca niciodată. În plus, punctele de prim ajutor care se amenajau în anii trecuți în corturi, unde se distribuia apă și se măsura și tensiunea arterială, nu mai există.
Bârlădenii au la dispoziție șapte puncte de prim ajutor, adică șapte farmacii și Centrul de Informare Turistică de la intrarea în Grădina Publică, unde se distribuie apă. Numai că în drumul lor, oamenii nu văd niciun semn care să indice în ce farmacii se află un astfel de punct de prim ajutor.
Nu e treaba farmaciilor să se ocupe de asta, ci a Primăriei, prin responsabilii cu astfel de atribuții. La Temperaturile de 40 de grade, câr au arătat în ultimele zile termometrele stradale, perdelele de apă ar fi fost o binefacere, însă la Bârlad nu sunt nici fântâni arteziene care ar mai fi putut aduce o boare de răcoare trecătorilor.
Pe platoul din centrul orașului dalele clocotesc și este un supliciu să treci prin zonă, dar și frustrant, văzând că acele fântâni jalnice nu funcționează nici măcar pe perioada codului roșu.
Primarul are un plan cu zona respectivă, despre care spune că va fi amenajată foarte frumos în viitor. Dar dacă viitorul acela înseamnă peste patru ani, bârlădenii mai au de așteptat trei veri cu ochii în soare.
Acel perimetru ar putea deveni un excelent loc de relaxare. Niște bănci cu umbrare ar fi o soluție temporară, până la realizarea mărețului proiect. Niște umbrare ar fi binevenite și pe esplanada din apropierea Pieței Sf. Ilie, ca și în multe alte zone rămase în bătaia soarelui după tăierea copacilor umbroși. O soluție de compromis ar exista, numai că nu are cine să o pună în practică.
Ceea ce le rămâne bârlădenilor este umbra copacilor din parcuri, numai că și aceasta s-a estompat destul de mult, prin defrișările justificate mai mult sau mai puțin.
În Grădina Publică, de exemplu, puține bănci mai sunt umbrite, în rest doar soare, care ține departe bârlădenii în cea mai mare parte a zilei, iar țâșnitorile sunt opționale și nu se știe care este calitatea apei.
Probabil că acesta este și motivul pentru care în parcul Teatrului țâșnitorile nu sunt funcționale, la fel ca și cele de la Prodana, care au fost oprite de teama unui control al DSP.
Aceasta este grija autorităților față de bârlădeni în această perioadă caniculară. Probabil că Primăria face economie la apă sau nu mai sunt bani pentru asemenea lucruri „mărunte”.
Celai prost primar al Bârladului! Peste 4 ani va fi că înainte de distrugerea orașului Bârlad! Până atunci barladaneiii îl suportă de voie că doar l-au revotat sa distrugă, sa distrugă, sa distrugă!
Acest primar e o marioneta a PSD.
In fuecare zi lustruieste pantofii lui Solomon.E suparat Apostol pe el ca a fist inlocuit la lustruit pantofii.
Asta au vrut Barladenii asta au!!!
DACA LUMEA NU VEDE DECIT IN BOU ROS INAINTEA OCHILOR SA SUPORTE CONSECINTELE CEI XATE L-AU VOTAT-PROSTIMEA.
cel mai prost primar dintotdeauna !A distrus un oraș!!
Când unii spuneau că în Grădină publică s-a tăiat mult prea mult ,apăreau pupătorii de lsmtofjy,argații boierului și îi înjurau ..
„Ce ba în loc să ii mulțumiți că v-a scos din mocirla”.
„ce ba cu cizme de cauciuc era mai bine când intrați în grădină”
Dar aceștia erau probabil rubedeniile boierului moflea,angajații de la primărie,drumuri,apa ori poate moldovenii aduși cu numele in Batlad .
Boierul moflea a adus toate satele la Bârlad,numai și numai sa fie votat..